Renovering av lekrummet klart

lekrummet
Lekrummet i källaren är klart! Det har varit en hel del jobb. De två ytterväggarna har gjorts om. Isoleringen som var där innan, inomhus, har tagit bort så att betongen kom fram. Det är nämligen gjort en dränering gjort runt grunden utomhus för några år sedan, så detta blir bättre ur fuktsynpunkt.
Golvet är också bortplockat ner till betongen. Ovanpå betongen finns nu platonmatta, papp och så ett nytt parkettgolv. Vi har luftgenomströmning under, med ventiler vid golvet och utsug av luften ut utomhus.

Världskartetapeten som jag köpte redan 2007 kom på plats i november och det gjorde även golvet. Sedan är det inbyggnaden av utsugsfläkten som har tagit tid. Den finns i hörnet där som skrivbordet är urjackat. Skrivborden tog också en stund att få till. Hurtsarna är från Ikea med inte bänkskivorna.
Bokhyllorna Billy, stolarna Tobias och lamporna Tisdag samt golvlampan Aröd är från Ikea. Nu har barnen stora arbetsytor vid skrivbordet. Stort utrymme för Duplo med mera mitt på golvet. Vi använder även detta rum som gästrum, så då är det bra att ha plats mitt på golvet för två extrasängar.

Kommentarer
Postat av: Emma

Vad fint! :)

2012-01-21 @ 16:15:18
URL: http://ehmsii.blogg.se/
Postat av: Weronica - En mammas dag

Så fint det blev! Det märks att ni har tänkt till kring förvaring och rummets funktioner. Stolen och lampan tittar vi på till Annas rum. Kul att se dem på plats så här. Fortsatt fin helg!

2012-01-21 @ 16:17:12
URL: http://www.enmammasdag.com/weronica
Postat av: Nilla

>Emma: Tack!

>W: Tack! Stolarna är väldigt bekväma att sitta. Vi har förresten också stolsdynan Bertil i grått där. Tisdagslamporna är jag helnöjd med! Hela rummet blev bra. Skönt att det är klart! Nu ska vi inte renovera mera på ett bra tag. Köket får vänta. / Nilla

2012-01-21 @ 16:37:38
URL: http://tankebubblor.blogg.se/
Postat av: Emma

ssv: Boken heter Lyxiga cupcakes och läckra kakor, recept från the Humminbird Bakery i London :) Superfina recept i den boken!

2012-01-22 @ 12:44:46
URL: http://ehmsii.blogg.se/
Postat av: Malin

Snyggt OCH funktionellt, den kombon är bäst :)

2012-01-22 @ 17:35:15
URL: http://malkins.blogg.se/
Postat av: Vendela

Hejsan Nilla,

jag är väldigt förtjust i världskartan på väggen. Det är en perfekt fondvägg och som gjord att bara sitta och kolla på (och lära sig samtidigt!)Det verkar som att ni tänkt till med renoveringen; alltifrån isolering till golvet har ni tagit hand om. Ni har verkligen tänkt gör om, gör rätt.Jag jobbar för Byggla.se. Tanken är att flera byggare och hemmafixare möts där. Jag tror de skulle tycka det vore intressant att se hur ni gjort och tänkt angående er lekrumsrenovering. Och behöver ni hjälp och tips inför kommande renoveringar är Byggla perfekt; du kan starta trådar och be om tips och råd. Tycker du det låter bra kan du väl maila mig så berättar jag mer om både Byggla och det lilla tacket jag kan erbjuda?

Ha en fin måndag! :)

Mvh

Vendela på Byggla

2012-01-23 @ 11:09:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0