Moodboard augusti 2013

moodboard tankebubblor
 
Bilder: Bloomingville, Chhatwal & Jonsson Artilleriet,
Caroline Blomst Damernas värld, Morris & Co Heathcote & Ivory.

Fasettformat och polygoner, månghörningar. Geometriska former på vaser och ljusstakar med mera. Bloomingville visar fina saker. Och titta på mini-växthuset i mitt förra inlägg. Detta är något jag tror vi får fortsätta se en hel av framöver. Det finns ju hur många varianter som helst!

"Ikat-tekniken är en färgningsteknik som påminner om knytbatik, på antingen varp- eller inslagstrådar. Genom att använda sig av till exempel vax eller snören när man knyter om de trådar som ska färgas, kan man skapa önskat mönster. Variationer i bindningen eller färgning i flera bad kan ge invecklade och flerfärgade mönster. När färgningen är avslutad tas det icke-absorberande materialet bort och trådarna kan sedan användas till vävning. Detta är skillnaden mellan ikat och batik: batikfärgade textilier blir inte infärgade förrän efter att tyget har färdigställts, medan mönstret i ikaten är bestämt redan innan vävningen påbörjas. Info från Bargi.se

"Modebloggaren Caroline Blomst lanserar nu sin första kollektion under eget namn. Caroline är känd både i Sverige och internationellt för sin inspirerande modeblogg med läckra streetstyle-outfits. – Jag bestämde mig för att hålla kollektionen enkel och minimalistisk men också lite sexig. Jag har designat allting själv och arbetar enbart med bra material som jag själv vill bära. Resultatet är en kollektion med tio plagg och en accessoar, materialvalen går i denim, kashmir, skinn, päls och linne och priserna rör sig mellan 500 kronor och 4500 kronor. Kollektionen släpps i slutet av augusti och säljs då på Carolineblomst.com Info från Damernas Värld.

Maximalism och supermönstrat med mängder av mönster och färg! Blommiga tapeter och tyger à la Morris & Co. På bilden syns tvål och handkräm i mönstrade förpackningar som är hur läckra som helst. Det kan kanske vara lagom att börja med för en som är minimalist :-)

Dagens låt: Chlöe Howl - Rumour

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0