Moodboard februari 2013

moodboard
Bilder: Svenskt Tenn, Auktionshuset, Broste, Gense.

Vasen Dagg är designad av Carina Seth Andersson för Svenskt Tenn. Den finns i fyra olika färger och kostar 2400 kronor. Jag hade med den i ett collage i mars 2012. Trendenser-Frida fick en i bröllopspresent. Många bloggare verkar ha fått den i julklapp förra året, för nu känns det som om man ser den överallt. Den är väldigt vacker, men den kräver sina buketter. Den är 27 cm hög så det duger inte med någon vanlig liten tulpanbukett, nej ta till något större som gör vasen rättvisa! Långa tulpaner, liljor eller några vackra kvistar som ger lite volym.

När jag letade runt på nätet om denna spaningen hittade jag precis det jag sökte på Sköna Hem. Läs den! De har till och med tagit Amanda Schulmans pyttelilla bukett som exempel i sin trendspaning! :-) Ännu en trendspaning om vasen Dagg hittade jag här; Anna-Lenas blogg på Vasablandet i Finland.
H&M Home har en liten bubblig vas för 99 kronor, jag visar den här, och vi kommer nog att se en hel del vackra vaser i glas framöver.

Mässing är ett material vi ser mycket av nu. (och även koppar som jag skrev om förra månaden.) Men som Proforma-Iréne säger; har man varit med om mässingstrenden en gång innan så tar man det kanske lite lugnt nu?
(Det är samma som att Tösen gillar 80-talsmodet nu. Jag gillar också 80-talet, inte minst musiken. Men när modet kommer tillbaka väljer jag bara att plocka upp några få detaljer. Been there, done that...)

Mässingsljusstakar finns det mycket av, både antika och nya. Skultuna, Svenskt Tenn, Iittala. Blanda gärna längder och modeller, Weronica visar vägen. Allting från Svenskt Tenn är förresten en stor trend, på gott och ont. Dagg-vasen går nog inte samma öde till mötes som Savoy-vasen i alla fall :-)

Trärent à la Plywood är en trend som håller i sig. Det kan vara en vägg eller skåp eller någon anslagstavla eller detalj. Snyggt i rätt sammanhang!

De svarta besticken Dorotea Night designade av Monica Förster för Gense känns jätterätt just nu. Inte lätt att byta ut allt man har, de kostar ju en slant, men lite sugen blir man. Det ser så läckert ut med både svarta/mörkgrå bestick, tallrikar och duk. Snyggt också med en blandning av matt och blankt. Det kommer att bli svart på modet vad det gäller kläder också i vår och sommar.

Kommentarer
Postat av: Anna-Lena

Hej!
Ja, visst är det kul med trender och att se hur snabbt de sprider sig via bloggar nuförtiden! :-) Tack för länkningen :-) Ha en skön kväll!

2013-02-25 @ 21:18:45
URL: http://blogg.vasabladet.fi/inredning/
Postat av: Lissen

Tycker också det är roligt att se trenderna, men det blir bara några småinköp för mej.

Ha en fin vecka. // Lissen

2013-02-25 @ 22:21:04
URL: http://lissento.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0