Fiskgratäng med torsk och tomat

fiskgratäng
Fiskgratäng:
600 g torsk
900 g potatis
1 purjolök
1 tsk olja
4 dl pastasås (tomat & crème fraiche)
salt och peppar
2 tsk oregano

Så här gör du:
Tina fisken.
Sätt ugnen på 225˚ C.
Koka potatisen i saltat vatten.
Ansa och strimla purjolöken. Stek den i oljan. Häll på såsen och låt koka upp.
Skär fisken i bitar och lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Strö över oregano och häll på såsen.
Tillaga mitt i ugnen ca 20 min eller tills fisken har en innertemperatur på 55˚C.
Servera gratängen med den kokta potatisen.
Recept: http://www.ica.se/recept/fiskgratang-715655/

Jag använde 6 torskfiléer. Till såsen hade jag 2 dl crème fraîche och en burk med 400 g Barilla tomatsås med basilika. Såsen hällde jag i formen och fiskarna ovanpå. Det tog 30-35 minuter i ugnen. Istället för potatis hade jag råris. Gott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0