Namntrend - unisex

"En trend som växer i stryka i Sverige är att tjejer heter killnamn, eller kallas för smeknamn som traditionellt varit "killiga". Vilket inte verkar innebära att vi i är på väg in i ett genuslöst namngivande eftersom pojkar inte kallas för tjejnamn. Det verkar otänkbart vilket i sig är mycket intressant.
En liten hon eller han? Kanske bäst att kalla den hen?!
I Stockholm är Charlie ett populärt tjejnamn och jag har på sista tiden träffat många tjejer som heter eller kallas Elliot. Dessutom finns det nästan 500 tjejer som heter Love. Detta är namn som inte är unisex namn utan traditionella killnamn som nu ges till tjejer. Kanske är det bara en namn-blip eller så kommer det bli allt vanligare. I USA heter så pass många tjejer Dylan, Rowan, Riley, Quinn och Hayden att de nu snarare ses som unisex namn."
Citat från: http://namnpoesi.blogspot.se/2011/03/namntrend-en-fundering.html

En sak som jag har tänkt på att är att det finns så få pojknamn att välja mellan, men desto fler flicknamn. Dessutom verkar det vanligt nu att vilja ge sina tjejer lite "tuffare" namn, killnamn eller unisex-namn. Trenden kommer från USA såklart, som så mycket annat här i Sverige. Jag tycker att det är lite synd. Vilket är lättast, att hitta pojknamn eller att hitta flicknamn?
Vad tror ni, kommer vi att få se fler barn, främst tjejer, med unisex-namn? Kim, Robin, Tintin, Charlie, Charly, Love, Milo, Milou, Lo, Lou, Mio, Rio, Max, Lee, Li, Bo, Nikki, Mika, Miko, Sam, Sascha, Alex, Dani, Andy, Chris, Kelly, Taylor, Tyler, Isa, Kay, Cameron, Teddie och Freddie?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0