Skink- och broccolipaj

paj
Skink- och broccolipaj:
250 g kyld pajdeg
250 g broccoli
1 rödlök
1 tsk olja
3 ägg
2 1/2 dl mjölk
2 msk tomatpuré
1 dl riven ost
salt och peppar
180 g strimlad rökt skinka
2 tomater
65 g babyspenat
1 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja

Så här gör du:
Sätt ugnen på 200°C.
Plocka broccolin i buketter och koka i saltat vatten i fem minuter. Låt rinna av ordentligt.
Skala och hacka löken. Fräs den i oljan.
Vispa ihop ägg, mjölk och tomatpuré. Blanda i hälften av osten. Krydda med salt och peppar.
Rulla ut pajdegen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Nagga botten och täck kanterna med folie. Förgrädda pajdegen mitt i ugnen ca 10 minuter.
Fördela skinkan, löken och broccolin i pajskalet och häll över äggblandningen. Toppa med resten av osten.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Skär tomaterna i bitar och blanda med spenaten, vinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Servera pajen med salladen.
Recept: http://www.ica.se/recept/skink-och-broccolipaj-715732/

Jag gjorde pajdegen med 3 dl dinkelmjöl, 125 g smör och 3 msk vatten.
Jag hade frusen spenat som jag tinade och lät rinna av innan jag la den på pajskalet med de andra sakerna som skulle vara i pajen. Stekt bacon hade jag även i den. Tomaterna vid sidan av. Jättegott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0