ESC 2013 Eurovision Song Contest i Malmö Sverige

escDenna veckan är det Eurovision Song Contest i Malmö! Det kommer att bli tre superbra program tror jag! Petra Mede är programledare. Carola kommer att vara med i mellanakten under finalkvällen i Malmö. Benny Andersson, Björn Ulvaeus och Avicii skrivit musik till öppningsnumret i finalen. Kleerup har komponerat musik till ena semifinalen och på scen kommer bland annat Agnes, Darin, Henrik Schyffert och Björn Gustafsson att synas.

Här är tiderna att hålla reda på: Semifinal 1 tisdag 14/5 21.00
Semifinal 2 torsdag 16/5 21.00 och Finalen på lördag 18/5 21.00

Dessutom kommer det klockan 20.00 alla tre dagarna att vara
Live Studio Eurovision med Gina Dirawi från presscentret i Malmö!
Arkivmaterial, reportage, skvaller och allt om festligheterna i Malmö.

Så funkar röstningen: I semifinal 1 deltar 16 länder och i semifinal 2 deltar 17 länder. I varje semifinal tävlar länderna om tio platser till finalen.
I varje semifinal kan tv-publiken i de länder som tävlar vara med och rösta via SMS eller telefonsamtal. Röstningen börjar efter att sista låten är framförd och pågår under cirka 15 minuter.

I semifinal 1 röstar även Storbritannien, Italien och Sverige. I semifinal 2 röstar även Frankrike, Tyskland och Spanien.
Juryns röster utgör 50 procent och tv-publikens röster 50 procent av den slutliga poängen. I finalen tävlar 26 länder. Tio länder från semifinal 1, tio länder från semifinal 2, samt Big five-länderna och Sverige.

Sverige är värdland för Eurovision Song Contest och får automatiskt en plats i finalen. Det får även länderna som kallas ”The big five” – Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Italien och Spanien. Detta eftersom att de ger det största ekonomiska bidraget till EBU (Europeiska radio- och TV-unionen).

I finalen röstar alla 39 länder som deltar i Eurovision Song Contest 2013. Juryns röster utgör 50 procent och tv-publikens röster 50 procent av den slutliga poängen.

Mina favoriter i semifinal 1 är följande länders låtar:
Danmark, Nederländerna, Irland, Belgien, Cypern, Ukraina, Ryssland, Estland
Mina favoriter i semifinal 2 är:
Norge, Ungern, Malta, Georgien, Schweiz, Azerbajdzjan, Finland, San Marino
Och av Big Five: Spanien, Tyskland, Frankrike, Italien
Vilka är era favoriter?

Kommentarer
Postat av: pysseliten

Min favvo är Bonnie Tyler .Ska ner och se det hela på fredag har vunnit en tävling på Aftonbladet Schlager Hjältar :) pysseliten.blogg.se

2013-05-14 @ 09:48:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0