Boktips: Extra

läsa
Så här såg det ut igår kväll. Barnen ligger i sina sängar och läser! Dottern läser den sjätte och sista boken i serien om Extra. Hon har läst alla de fem tidigare böckerna. Det började med att hon lånade den första boken på skolbiblioteket och sedan gillade böckerna så mycket att hon ville ha dem själv. Den hon läser nu är alltså helt nyutkommen. Den första boken i serien heter Extra, en morgon stod hon bara där. Så här står det om den:
 
"En spännande och rörande bok om att växa och att våga.
En dag står det helt plötsligt en ny flicka på skolgården. Hon verkar annorlunda. Främmande på något sätt. Blek och tunn och allvarlig men med en stark utstrålning. Hon börjar i Pim-Pims klass och sakta, sakta börjar han lära känna henne. Det går inte fort, och det är inte enkelt. Vem är hon egentligen?
Det här är den första boken i serien om Extra. En spännande och rörande bok om vänskap och om att växa, skriven av Per Nilsson, en av Sveriges i särklass bästa barn- och ungdomsboksförfattare. En bok som griper tag i läsaren och håller en fast till sista sidan. (9 -14 år)" Alfabeta bokförlag.
 
Jag har inte läst böckerna själv ännu. Men de verkar spännande! Dottern, som är 11 år, slukar dem som sagt. Sonen läser också böcker, men inte lika självmant som sin storasyster ännu. Vi brukar läsa tillsammans för varandra.
Lasse-Maja-böckerna är jättebra och lagom för honom just nu. Det han läser mest är läxboken som heter Pojken och Tigern. Den tycker han är jättebra! Den tidningen han gillar att läsa heter Robot. Den handlar om tv- och dataspel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0