Moodboard oktober 2013

moodboard

Bilder: Svenska Mäklarhuset, Bloomingville, Lagerlings, Nordsjö.
 
Denna lägenheten i Stockholm med alla vackra inredningsprylar inspirerar! Jag visade några bilder här i bloggen i början av september. De fina marockanska Beni Ourain-mattorna! De finns på Artilleriet, förstås.
Och på t ex Beyond Marrakech. Just att de är naturvita med de bruna geometriska mönster gör att de passar väl in i även ljusa skandinaviska hem.

Tavelväggar ser man många fina varianter på. Det finns så många sätt att variera på. Till exempel att ha alla ramarna i samma färg. Motiv med bara svart-vita foton och något textat eller en karta. Hur man sätter upp den i en liten klunga på väggen eller om man sätter dem på tavelhyllor. Långhåriga fårskinn hade jag med förra månaden. Ser fint ut där i fladdermus-fåtöljen.

Mörka träslag som valnöt i köket kan bli riktigt snyggt! Kombinerat, som på bilden, med marmor blir det extra lyxigt. Marmor, är som sagt väldigt i ropet nu. Små kakelplattor i marmor i form av hexagoner är ju också så läckert! Men man kan inte ha hur många kök som helst :-)

Färger som inger stillhet och lugn, milda pasteller i ganska så varma färgtoner. Väldigt behagligt att vistas i helt enkelt. Gärna stora tomma ytor och rymd. Cementgrått och så lite åt de ljusa pastellerna. Inte bara det helt vita utan lite mera färg fast bara litegrann. A Silent Revolution. Vi är många som trivs där tror jag. Fler och fler vita väggar byts ut mot grå.

Kommentarer
Postat av: Louise

Tavelväggar är grymt snyggt:)

2013-10-31 @ 12:19:58
URL: http://vitmossa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0