Söndag / Trollflöjten / översvämning

sondag
solnedgång
Trollflöjten
Tösen och jag var på operan Trollflöjten tillsammans med en kompis till mig i denna veckan. Väldigt bra! Det var en jättefin föreställning av Smålandsoperan, det var kul att få ha varit med om den. De sjöng så fint. Mozarts musik är välkänd och tösen blev glad när hon kände igen musik som t ex Papageno och Papagenas duett och när Nattens drottning sjöng sin aria.

Översvämning
Det var ett rejält regnoväder här som gjorde att källartrappen fylldes med vatten för det rann för sakta i brunnen. Det läckte in vatten genom källardörren och den lilla hallen blev blöt. Som tur är hade vi en stor matta där som sög upp en hel del av vattnet. Och i tvättstugan innanför står en avfuktare. Den kvällen fick vi moppa upp vatten, städa och sätta igång kupévärmaren där.

Tjejträff
Jag har haft två av min grundskolekompisar här på fika i veckan. De fick frallor och bläbärsknyten med glass. Vi pratade en hel del gamla minnen och jag konstaterade att mitt minne börjar bli väldigt selektivt. :-)

Partaj
I fredags var jag på fest tillsammans med kompisar från gymnasietiden. Vi satt i hennes trädgård jämte kohagen och snackade och åt gott, sedan cyklade vi in till stan. Trevligt! Jag var inte hemma förrän klockan tre på natten. Det kändes att jag hade lite sömn att ta igen efter det.

Bio
Hela familjen var på bio igår och såg Galaxens beskyddare till lillemans förtjusning. Fast jag tyckte att det var för mycket slagsmål och för lite handling förstås. Men kul att kunna gå på en film tillsammans i alla fall.

Shopping
Jag har fixat en bäddmadrass till bäddsoffan i lekrummet. Det gick bra med en som var 140 cm bred. Jag har även köpt två nya svala täcken. Barnen har fått lite nytt inför skolstarten, jacka, skor, gympakläder.

sondag

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0