Cakepops / Cake pops / kak-klubbor

cakepops

Ingredienser:
2 paket Ballerina kladdkaka
75-100 g Philadelphiaost
200-300 g vit choklad t ex från Lindts
Strössel Nonpareille
(Klubbpinnar)

Gör så här:
Kör ballerinakakorna i matberedare tills det bara är smulor. Tillsätt Philadelphiaost, börja med 50g. Blanda och känn på degen, den ska vara mjuk men ändå fast. Det brukar vara klart när degen snurrar ihop sig till en boll i matberedaren. Rulla sedan degen till bollar i den storlek du själv önskar. Jag fick cirka 20 stycken. Lägg in dem i kylen i ca 30 min.

Smält chokladen i ett vattenbad till rinnande konsistens. Ta ut bollarna från kylen, doppa pinnen i lite smält choklad och sen tryck in den i chokladbollen (detta gör att pinnen sitter bättre). Sedan är det bara att doppa hela bollen i chokladen och ställ på ett bakplåtspapper. Eller ställ pinnen i en oasis om du vill ha dem runda, men snurra och låt den droppa av först. Det är lite pilligt. Häll över strössel eller doppa i strössel innan chokladen hinner stelna.

Blir chokladen för tjock efter ett tag när du doppat några bollar tillsätt då lite matolja i den smälta chokladen så blir den rinnigare igen, vit choklad är inte lika rinnig som mörk. Ställ in fatet eller oasisen i kylskåpet.

Här har jag gjort Cakepops på ett fat istället för i oasis. Det går även bra att göra dem utan pinnar, jag döpte dem till Cakepops-praliner.
Ursprungsreceptet hittade jag hos Anna Starwoman.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0