Julen 2014

jul
Lillejul blev ungefär som förra året. Jag gjorde en grönkålspaj och en rödkålssallad med apelsin. Jag gjorde också min egen Wienernougat och egna trillingnöt-praliner. Inte särskilt fina men väldigt goda, jag väljer alltid bra chokladsorter när jag bakar och gör godis. Tösen läser i en av de böcker hon fick i adventspresent, Lilla huset på prärien. På kvällen åkte vi till barnens farmor och farfar och sov över där, tillsammans med Ps syrra, hennes fästman och deras dotter som blir 2 år nästa månad.

jul
Julafton åker vi till kyrkan, främst för att höra Ps pappa sjunga i manskören. Väldigt trevligt och stämningsfullt. Sedan åker vi tillbaka och gör iordning julbordet. Den färska varmrökta laxen blev en favorit! Vi tittar förstås på tv. Det jag gillade mest att se var dokumentären om tjuren Ferdinand/Civilón. Tomten kommer på besök! Lillkusinen får öppna många julklappar. En skötväska till dockan och CD-skivor med barnvisor från oss.

jul
 
Juldagen åker vi hem en runda och slappar innan det är dags att åka vidare till mormor och morfar för att äta en god middag och öppna julklappar tillsammans med den andra kusinen som är 6 år. Hon får ett memory med bokstäver från Design Letters. Vi vuxna spelar julklappsspelet där man kastar tärning och tar klappar från varandra med mera. När tiden var ute satt jag med min egen julklapp. Men det gjorde ingenting alls för jag hade köpt grönsakskrydda från Nicolas Vahé. Vi äter god saffranspannkaka också och pratar och har mysigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0