Söndag / andra advent / julkalendrar

söndag
söndag

Advent
Idag har vi tänt det andra ljuset i advent. Barnen fick kläder i adventspresent. Lilleman en stickad cardigan och tösen strumpor från H&M. De fick även DVD-filmer med julkalendrarna från 1991 Sunes jul, och 1997 Pelle Svanslös. Sedan innan har vi Mysteriet i Greveholm, Kaspar i Nudådalen och Skägget i brevlådan. Eftersom varken barnen eller jag själv inte har sett någon av julkalendrarna från 90-talet blir det extra jul att se dem tillsammans.
 
Julkalendern
Nu tittar vi förstås på årets julkalender. På TV heter julkalendern Piratskattens hemlighet. Barnen gillar den mycket. Jag tycker att den är ganska så bra.

Cakepops
Tösen och jag gjorde cakepops igår. Lite pilligt med roligt. (Recept finns i inlägget nedanför) Jag hade med mig några till mina tjejkompisar som jag träffade igår kväll. Vi hade knytkalas och julklappslotteri. Jag fick en grå mjuk tomte i min klapp. När tösen fick se den idag gjorde hon den genast till sin!

Fredag
Vi hade lite klassiskt fredagsmys denna fredagen. Favoriten är mjukt tortillabröd, mosad avokado, crème fraîche, köttfärs med tacokrydda, riven ost, grönsaker.
P och barnen tyckte att vi skulle ha en popcornmaskin. Jag gick med på det om den förvarades typ i källarförrådet och inte i nya köket. Den är väldigt stor men också häftig! Sedan somnade jag till lite i soffan framför På Spåret innan jag kröp ner i sängen. Trött efter veckan.

Vipp
Den hushållspappershållaren från Vipp som jag önskade mig i september har jag nu köpt till mig själv i adventspresent :-) Den är jättefin tycker jag. Morakniven i samma collage har jag också köpt.

söndag

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0