Söndag / mellandagar / Wii U

söndag
gran

Veckonummer
Nu är det vecka 52. Nästa vecka är det vecka 1 (även om det fortfarande är december). Om den 1 januari infaller på en torsdag så blir det så. Annars hade vi kunnat få en vecka 53 om den 1/1 hade infallit på en fredag eller lördag. Lite rörigt kanske, läs vidare på Wikipedia om veckonummer.

Julen
Vi har haft en fin jul, fast ganska så lågmäld. Jag har känt mig ovanligt trött denna julen. Kan bero på att jag har sovit dåligt också. Man har inte samma tid och ork att pynta och förbereda när man jobbar heltid. Nästan allt pynt ligger kvar i sina lådor. Men jag är ju ganska så minimalistisk så jag har egentligen inte saknat något. Skönt att vara lite ledig nu i alla fall.
 
Wii U
När man är 10 år och har två småkusiner som får 5-10 julklappar när man själv sitter med bara två, varav den ena är kläder. När man inte är yngst längre men fortfarande är ett barn som gillar leksaker. När man ändå förstår att de yngsta får mest och att man själv fick det i deras ålder. När man önskar sig ganska så dyra saker i julklapp och när önskelistan inte riktigt kommer fram dit den borde. När man är för stor för att visa sin besvikelse utan istället gråter i sin säng i smyg, så att bara mamma hör.
När man tar saken i egna händer och börjar spara ihop själv!

Julklappen
Årets julklapp blev spelkonsolen Wii U. Sonen trodde att han skulle bli utan, men P tog med barnen och köpte en på Annandagen. Slutet gott!

Julgransfot
Den bästa julgransfoten är den som innehåller mycket vatten. Vi har en från Krinner som innehåller 3 liter. Den är grön och diskret.

Kakor
Jag bakade kakor: Chocolate crackles och Chocolate gingerbread cookies i måndags. Sedan var vi och hälsade på hos Ps morfar och fikade tillsammans.

Stövlar
Tösen kom på i måndags att hennes vinterkängor trots allt var för små. Så vi var och köpte ett par nya, fast lite mer som stövlar, åt henne på ecco. Hon behövde storlek 38 med extra sulor i. En tolvårings långa smala fötter som inte riktigt växer i en jämn takt. Jag har beställt nya skidbyxor till henne nu med.

Glasögon
Mina nya glasögon fick ligga till sig lite när jag upptäckte prickar, grumlingar, framför ögonen. Det är i ytterst i ögonvrån på högra ögat som jag ser det, då och då. Speciellt jobbigt är det när det är ljust. Det händer både när jag är utan glasögon och med. Men nu har jag hunnit vänja mig vid det och använder de ny glasögonen från och med Juldagen.

Snö
Det var -12 och frost i fredags. Vi vaknade upp till snö igår! Inte så mycket, men tillräckligt för att ta fram snöskyffeln. Första gången denna säsongen.

Astrid
Ni måste titta på dokumentären om Astrid Lindgren. Del 1 finns på Svt play, del 2 kommer ikväll 20.00 och del 3 den 1/1. Det handlar om Astrid förstås men också mycket om hur det var i Sverige på den tiden då hon växte upp.

söndag

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0