Moodboard januari 2014

moodboard januari

Bilder: Maison Hand via Desire to Inspire, Boråstapeter, Ceannis, Wikipedia.
Om jag ska sammanfatta mina moodboard och inspiration för januari
så ser det ut ungefär så här:

mörkt och sammet
Flammiga grå väggar, kanske målade i den populära Kalklitir-färgen. Mörka färger även på möblerna. Lite tyngre och lite kraftfullare färgskala. Den mörkblå soffan i sammet passar bra in här, men med en modern känsla.

sofistikerad elegans
Inte så trendigt utan mera klassiskt. Milda pasteller som bas med mässing och svart. Engelsk county och småfransk elegans. Mönster med blommor och fåglar. 1920-tal, Art Deco, Swedish Grace. Simplicity har beskrivit trenden bra i sin blogg.

pastell och nude
Smutsiga pasteller och hudtoner. Inte längre kritvitt utan mera åt benvit, offwhite. Jag tror att vi rör oss bort från det grafiska svart-vita och mot mjukare färgtoner som beige och nude. Det märks mest på textilier.

skir grönska
Vi är ju på väg mot vår. Den ljusgröna skira fjädersparrisen och liknande kommer vi nog att få se en del av framöver. och små blommor i stil som hundkex. Men fortfarande kaktusar och monstéra, mängder av växter och blommor helt enkelt. Vackra rosor i milda pastellfärger och mängder av snittblommor i stora lyxiga buketter! Dags att plocka fram de gröna fingrarna :-)

Kommentarer
Postat av: Karin

Gillar de smutsiga pastellerna bäst i det här inlägget!

2014-01-31 @ 10:34:32
URL: http://karinolofsson.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0