Instagram juli 2014

tankebubblor
tankebubblor
tankebubblor
 Bilder: http://instagram.com/tankebubblor#

Sommarmånaden juli är snart förbi. Jag sammanfattar månaden med att visa ett urval av mina bilder från Instagram. Alla bilder som jag lägger upp där är mina egna som jag har fotat med min mobilkamera.
Jag lägger upp bilderna samma dag som de är tagna, oftast på en gång.

Moodboard juli 2014

moodboard
 
Bilder: Nilla Tankebubblor, Bolia via Eatandgreet, Tine K home, Strandwood.

Den första bilden är min från sommaren 2010. Min stil har inte ändrats så mycket, samma prylar har jag använt denna sommaren. Stråväskan fick följa med till stranden i år också.
 
Gröna växter finns väl alltid på min moodboard, men kanske extra mycket just nu inför denna hösten. Det finns så många fina och ovanliga sorter att prova.
 
En grå småskrynklig linneduk till matbordet finns på min önskelista.
Liksom ett nytt matbord i ek som passar med befintliga stolar.
 
Jag gillar enkelt och minimalistiskt. Men det ska vara praktiskt och inte bara snyggt. Här hemma måste jag förstås kompromissa med familjen, utrymme, planlösning, ekonomi och göra det bästa av det.


Dagens låt: Maroon 5 - It was always you

Köksrenovering 2014 / detaljer

köket
 Det känns skönt att köket är, nästan, klart.
1. Här kommer ett litet tips: De här grytlapparna i silikon är bra att ställa skärbrädorna på så att de inte glider iväg och ramlar.
2. Marmorbrickan från Hay är en favorit. Den svarta och vita kvarnen kommer från Zassenhaus. De andra kvarnarna kommer från Nicholas Vahé.
3. Mina receptpärmar och kokböcker står nu i hyllorna i köksön.

Köksrenovering 2014 / Köket före och efter

köket
köket

Vårt nya kök kommer från Ballingslöv och heter Birka matt vit. Handtagen är HG230 matt krom. Bänkskivan är i gråmelerad laminat. Vi har valt att ha bänkskivan 70 cm djup vid diskhon och spisen. Den lilla bänken vid vitrinskåpen är 60 cm. Köksön är 60x90 cm och på hjul.
Diskhon heter Claron Blanco och är 70 x 40 cm. Blandaren kommer från FM Mattsson och vi har kompletterat med ett vridbart munstycke som gör det lättare att komma åt överallt.

Kaklet är det som jag tittade ut för många år sedan och som jag blev helnöjd med Fasad vit blank 10x20 från Konradssons. Vi har satt det i halvförband och fogen är mellangrå. Fogen är behandlad med ett fläck- och skyddsmedel från Fila Fugaproof. Det känns bra att jag valde just den mellangrå färgen på fog.

Vi har en induktionshäll från Electrolux som är 78 cm bred. Fläkten är dold inne i ett skåp och kommer Franke. Inbyggnadsugnen och mikron är från Siemens. Kylskåpet från Siemens har en vattendispenser i dörren. Frysskåpet har isbitar i dörren. Det var något som P och barnen gärna ville ha. Vår diskmaskin som var ny när vi flyttade in har vi sparat, den kommer från Cylinda.

Taket har fått tio LED-spotar och den vita panelen är likadan  som i tv-rummet. Bänkbelysningen är också LED-spotar. De coola lamporna över matbordet heter Cyklist av Grubbeson Design och kommer från Lyktan i Bankeryd.

Väggarna har blivit målade i en vaniljgul färg S0804-Y30R som binder samman hallen och köket på ett bra sätt. Golvet är samma som tidigare, ekparkett som vi har kompletterat med några nya bitar också eftersom vi plockade bort barköksdelen. Här följer några bilder som visar köket före och efter.

köket
köket

Köksrenovering 2014 / Renovering i köket

Äntligen ett inlägg i kategorin Hemma! Oj vad jag har längtat efter att få visa bilder på vårt nya kök! Det skulle ju ha varit klart redan innan Midsommar, men har dragit ut på tiden. Det är vitvaruleverantören som har strulat som tusan. Nu har alla vitvaror kommit i alla fall och de är monterade. Det finns fortfarande saker att göra. Det nymålade elementet ska sättas tillbaka, fönsterbrädan, gardinen, några lister med mera. 

köketDet bruna kaklet och skåpen med furuluckor är sedan huset byggdes 1975. Andra saker har bytts sedan dess. Det var inte parkettgolv på 70-talet utan det kom någon gång på 90-talet. De flesta av vitvarorna är också bytta då. Köket var ett så kallat barkök med en bänk som delar av köket från delen med matbordet.

köketHär har vi börjat att plocka ner överskåpen i barköksdelen. Man kan ana den grönmönstrade tapeten som satt i köket från första början. Vi provar oss fram med hur LED-spotarna i taket ska sitta. Vi har inte sänkt taket med så mycket som det kanske ser ut som på bilden. Lamporna är satta ifrån vinden.

köketHär är jobbet i full gång! P och hans pappa river det gamla. Eftersom vi har parkettgolv i hela köket och vidare i hallen och allrummet så ville vi behålla det. Vi hittade lite att komplettera med, vi fick plocka upp golvet för att pussla ihop bitarna eftersom det inte fanns någon parkett under barköksbänken.

köketDet nya taket är fastsatt direkt på det gamla, mest för att det hade varit så mycket jobb med att ta bort det gamla. Vi har samma vit raka tak som i tv-rummet. Väggarna är bytta till att vara gips under kaklet och sedan har vi målat istället för att tapetsera. Färgen vi valde blev jättebra i köket eller den är mest i hallen där den harmonierar bra med det övriga.

köketEn glad snickare P när skåpen från Ballingslöv börjar komma på plats!
Det är P, svärfar, en rörmokare och en elektriker som har gjort köket klart.

köketVi har köpt en ny köksradio, en internet-radio, både snygg och smart.
Under diskhon finns en låda med fack för soppåsar med mera. Lätt att komma åt och det känns smidigt.

köketJag gillar att fläkten är så bra och att den smälter in och knappt syns.
Vårt hörnskafferi rymmer mycket saker. Hyllorna sitter på ett bra sätt och vi har gott om plats för diverse hushållsmaskiner där.

köket
Så här ser besticklådan ut inuti. Jag gillar att ha en stor diskho! Jag får ner hela ugnsplåten i den, smidigt. Mera köksbilder i nästa inlägg!

Söndag / Tylösand / köket

söndag
tylösand

Tylösand
Vi besökte Tylösand i fredags. Det var skönt att äntligen få bada i havet! Det var härligt i vattnet, skönt att ligga i en stund. Barnen hade roligt. De hade en frisbee med sig och sina cyklopglasögon. Det var cirka 24 grader vid kusten och 29 grader i inlandet denna dagen. Har man badat i havet så känns det som semester på riktigt!

Vattenmelon
Det har som sagt varit väldigt varma dagar denna veckan. En kul tips är att plocka fram pepparkaksformarna och använda dem på skivor av vattenmelon för ett kul mellanmål!

Lunchlådor
Äntligen är köket klart så långt att alla vitvaror är installerade. Jag har tyckt att det är roligt att laga mat igen. Så nu har jag tagit tag i saken och förberett lunchlådor inför nästa vecka då det är jobb igen. Jag köpte min tygkasse för matlådan på Lagerhaus.

Laptop
I fredags var det en juli-afton som var som Julafton. Lilleman fick en laptop och ett nytt spel! Tösen fick en hon också. De gamla begagnade de hade innan hade gjort sitt.

Life Hacks
Små enkla billiga tips och knep för att göra livet lättare. Det finns mycket sådant runt omkring på internet. Här är några exempel på vad jag menar. Barnen och jag hittade en kul snubbe som vi har tittat på tillsammans i helgen, bara för det var så kul. Han heter Taras Kulakov och är från Ryssland, eller var det Tjeckien, men bor i USA. Kolla in CrazyRussianHacker.

söndag

Trevlig helg / redan lördag

trevlighelg
trevlighelg
 Bild: http://livethemma.ikea.se/

Oj vad det går fort så här på slutet av semestern. Nu hade jag velat ha lite mera! I början av min ledighet var jag mest bara hemma och vilade och väntade på att köket skulle bli färdigt, kunde inte tänka på något annat. Nu är det någorlunda klart, alla vitvaror har blivit installerade i alla fall. Men det är fortfarande saker kvar att göra. Jag ska visa bilder i nästa månad snart! i vilket fall som helst. i juli!


Dagens låt: Jessie Ware - Share it all

självvattnande örtkruka

örtkrukor
 
Örtkrukor från Rosti Mepal, Sagaform, Eva Solo, Epos.

Jag funderar på vilka krukor jag ska skaffa till örterna i köksfönstret. Jag skulle vilja ha någon form av självbevattnande. De har ett bomullssnöre från rötterna i jorden till en vattenbehållare under.


Dagens låt: Jens Hult - Precis som du vill

[ Bloggutmaning 365 ] Politik

bloggutmaning
politik

VECKA 30 - POLITIK
 
202. Vilket år var det första då du fick rösta och minns du hur du kände då?
203. Röstar du på samma parti nu som första gången du fick rösta? Om inte, vad fick dig att ändra dig?
204. Vilka hoppas du vinner valet i höst?
205. Om du fick välja, monarki eller republik?
206. Länka något som har med politik att göra som du tycker andra borde läsa
207. Hiss & Diss - Nuvarande regeringen
208. 5 saker som gör Sverige till ett bra land att leva i

Första gången jag fick rösta borde varit i Riksdagsvalet 1991. Jag har vad jag minns röstat i alla val som jag har fått rösta i. Inte alltid på samma parti. Partierna ändrar sig och det gör jag också. Jag försöker alltid att sätta mig in i de aktuella frågorna och göra vad jag kan för att läsa på även om det är svårt.
Alla som får borde gå och rösta!

Gör valkompasserna:
http://www.svt.se/nyheter/val2014/guide/kompass/svt/
http://www.aftonbladet.se/nyheter/valaret2014/riksdag/Valkompassen/
 
Det var svåra frågor denna veckan i Bloggutmaning 365.

Högsommar

högsommar
 
Högsommar och högtryck.
Just nu högsommarvärme i hela landet med runt 25-30 grader.

inspiration / Lyktan Bankeryd / betong och fläkt

inspiration
inspirationBild: http://www.grubbesondesign.se/portfolio/portfolio-bild-1/cyklist-page/
Lampan Cyklist av Grubbeson Design för Lyktan i Bankeryd.

inspirationBild: http://www.freadmanwhite.com/Turner-House-2
Fint med de raka vita luckorna, betongbänken och så gillade jag den diskreta köksfläkten. Hittade bilderna via Stil Inspiration.


Söndag / ledig / landet

söndag
lördag

Landet
Vi hade en skön dag hos barnens farmor och farfar igår. Allt från skogspromenad till logdans. Trevliga människor och massor av god mat.

Utflykt
Barnen och jag var på utflykt med mormor och den 6-åriga kusinen i torsdags. God fika, litegrann shopping och så badplats.

Fika
Jag bjöd hem en kompis på fika i mitt halvfärdiga kök i onsdags. Det var trevligt att sitta och snacka en stund för det var ett tag sedan.  

Ledig
Det är skönt att vara ledig och ta dagen som den kommer, inte ha en massa saker inplanerade. Ganska skönt väder nu också.

söndag

eos evolution of smooth / lip balm cerat

eos
 
Bilder: http://evolutionofsmooth.com/
"eos lip balm is 95% organic, 100% natural, and paraben and petrolatum free. Packed with antioxidant-rich vitamin E, soothing shea butter and jojoba oil, eos keeps your lips moist, soft and sensationally smooth." Läs mer om eos här.
 
Detta cerat verkar bra och det finns så goda dofter, speciellt summer fruit!

for the love of brownies

brownie
brownies

 Idag har jag bakat i vår nya ugn! Det blev favoriten Brownies.
Jag har köpt en ny bakform, en browniepanna från Chicago metallic. Det receptet jag använde passade perfekt till denna formen med 18 bitar. Jag penslade delaren med smör/olivolja och det var jättelätt att lyfta upp den. Jag använde varmluftsläge på ugnen och hade formen inne i cirka 30 minuter.


Dagens låt: Lykke Li - Just like a dream

fruntimmersveckan

trevlighelg
jacobsenBild: http://www.jacobsenarquitetura.com/projetos/?CodProjeto=2
Guarujá, São Paulo

trevlighelg
 Bilder: http://hemmetsveckotidning.se/
Jordgubbstårta med lemon curd eller en sommarfin pavlova.
Här finns recept på egen lemon curd.

Idag har Fredrik namnsdag och sedan följer 6 stycken fruntimmer!
Fruntimmersveckan finns bara i Sverige och i Finland. Ibland regnar det och ibland inte under fruntimmersveckan, juli är ju trots allt den månaden med mest nederbörd i Sverige. I år ser de närmsta sju dygnen ut att bli väldigt soliga med knappt något regn alls.


Dagens låt: Lisa Ekdahl - I'll be around

[ Bloggutmaning 365 ] Bilder

bad
  Foto: Nilla. En bild från idag när barnen var och badade.

VECKA 29 - BILDER
 
195. Tycker du det är pinsamt om en bild på dig där du omedvetet gör en ful min hamnar på internet?
196. Vad fotar du med?
197. Står du helst bakom kameran eller framför?
198. Om någon lånar en bild från din blogg till sin egen blogg utan att fråga, hur reagerar du då?
199. Tipsa om något som har med foto eller bilder att göra
200. Hiss & Diss - Dina bilder
201. 5 bilder du tagit som du aldrig visat på bloggen förut

Jag vill inte vara med på bild på internet mer än de bilder jag själv väljer att visa. Jag brukar alltid fråga först innan jag visar en bild där någon annan är med.

Jag fotar sedan den 14/9-2013 med min Canon PowerShot G15. Eller så är bilderna fotade med min mobiltelefon Samsung Galaxy S2.

Jag står helst bakom kameran. Men jag skulle gärna vilja vara framför också.

Jag brukar vara tydlig med att skriva ut var alla bilder kommer ifrån och länka när jag använder andras bilder på bloggen. Om någon skulle "låna" en bild som jag har fotograferat till sin blogg skulle jag vilja bemötas på samma sätt. En tydligt utskriven länk direkt under bilden. Jag vill dock inte att bilderna används i något kommersiellt vinstinriktat syfte.

Fototips: http://www.moderskeppet.se/

Hiss: Jag är bra på att fota alla möjliga saker även små vardagliga händelser. Jag vill fota sådant som barnen kommer att tycka är roligt att spara i sina fotoalbum. Det är så roligt att se tillbaka på händelser och bli påmind om vad man har varit med om, det gör ingenting om bilder skulle vara lite suddig eller så, det är minnet som är det viktiga. Beställa foton till en riktigt album, inte i datorn, gör jag gärna. En annan bra sak är att jag alltid sparar originalbilden om jag skulle redigera något. Men jag brukar inte redigera så mycket i efterhand.

Diss: Jag fotade mycket mera när barnen var små, nu är jag lite för glömsk. Det tenderar också att bli lite väl mycket med mobilen. Tur att jag har en bra mobilkamera!

Jag har inte särskilt många bilder över som jag inte har visat på bloggen. Antingen så är det bilder jag inte vill visa upp på internet eller så kämpar jag för att lagom få ihop bilder till de inläggen jag brukar göra varje vecka. Jag brukar ju visa fem egna bilder på söndagar, ibland har jag många att välja mellan eller så är det precis att jag får ihop det.

Frågor från Bloggutmaning 365.

[ Moodboard ] juli-14 amanzoe

moodboard

1. Fina gardiner och avslappnande bild från David Ross.
2. Bilder från Femina. Stylistens sommarhus vid stranden.
3. Servisen Driftig designad av Lisa Bengtsson för Ikea.
4. Ännu en fin bild från hösten 2014 H&M Home.
5. Det där med betong och trä tilltalar. Bild av Elin Strömberg.
6. Ernst lagar mat i det fina köket. Jag gillar köksön i grön marmor med en spis i och så barstolarna på andra sidan om. Det där köket blev verkligen jättefint.
7. Amanzoe i Grekland. Vilket lyxigt ställe! Bild från Aman resorts.
 
Dagens låt: George Ezra - Budapest

inspiration / Mio / sovrum / F&H

inspiration
inspirationBild: https://www.mio.se/produkt/holger/25961775

inspiration
 Bild: http://www.fh-as.se/
Vilken varukatalog F&H of Scandinavia har!
Jag satt en lång stund och tittade på köksprylar. På bilden syns Jamie Olivers toolbox som finns med matchande kylväska.


Dagens låt: John Mamann ft. Kika - Love Life

sommarkläder i marinblått och vitt

Lilly Pulitzer
 
Bilder: http://www.lillypulitzer.com/
Sea Island tunic dress och Captiva tunic cover-up.


Dagens låt: 5 seconds of Summer - Amnesia

Söndag / solnedgång / rosor

söndag
sol

Solnedgång
Det har varit många fina dagar denna veckan. Barnen och jag har varit lediga. Denna bilden är från i fredags. Men lördag och söndag har det regnat. Välbehövligt med regn, det har varit torrt.

Rosor
Rosorna doftar helt underbart just nu! Jag vet inte vad sorten heter, de fanns här när vi flyttade hit. Jag funderar på att skaffa fler rosor nästa sommar.

Nektariner
Jag köpte en korg med nektariner, de är så goda just nu. Jag har också köpt en ny yoghurt. Locken till Tetra brik finns på Ica Maxi.

Serveringsfat
Fatet från Rif Design tänkte jag ha att till att servera mat i som t ex pastasallad eller annat som man blandar ihop allt-i-ett. Drickaburkarna med sugrör till är av plast och kommer från House Doctor.

Trist
Tyvärr inga framsteg i köket i denna veckan. Inte så mycket att berätta om i övrigt heller. Det enda jag kan tänka på är att jag vill ha våra vitvaror.

söndag

helg / körsbärspaj / cherry pie

trevlighelg
trevlighelgBild: http://www.bascooking.com/2011/03/buttery-lime-cookies

trevlighelg
 Bild: http://livethemma.ikea.se/twin-peaks-cherry-pie/

Tittade ni också på Retro på svt1 i fredags? Det handlade om Twin Peaks. Här har jag hittat ett fint recept på körsbärspaj som jag har tänkt prova någon gång. Nu är det fredag igen och ikväll ska Retro handla om supermodellerna från början av 90-talet. Klockan 21.00 eller på SVT Play.


Dagens låt: David Guetta ft. Sam Martin - Lovers on the Sun

want need wear read

wantneed
 
Want: Jag vill ha ett nytt matbord. Kanske en helt ny matgrupp. Men vi har fina stolar i ek och svart skinn som gott kan hänga med ett tag till så egentligen ett ekbord är väl det jag behöver. Holger från Mio möbler såg fint ut.
 
Need: Jag såg att Åhléns har fått in fina diskmedel och städspray i doften mild citrus, snarlika de som finns på Lagerhaus.

Wear: Fin klänning Holly & Whyte från Lindex. Och att mysa i hemma kanske en ljusblå kortärmad pyjamas från Beach House company.
 
Read: I avdelningen böcker jag borde läsa finns The Notebook av Nicholas Sparks från 1999. Det finns även en film som kom 2004.
 
Dagens låt: Jhene Aiko - To Love and Die

[ Bloggutmaning 365 ] Sommar

bloggutmaning
bloggutmaning

     Semesterbilder från: Orust, Halmstad, Mellbystrand.

VECKA 28 - SOMMAR
 
188. Bryr du dig om hur du ser ut i badkläder?
189. Har du någon semester i sommar?
190. Hur varmt måste det vara i vattnet för att du ska bada?
191. Om du fick spendera alla tre sommarmånaderna precis som du ville, vad skulle du göra?
192. Länka till något riktigt somrigt du gillar
193. Hiss & Diss - Sommaren
194. 5 ställen du ofta besöker på sommaren

Jag kan tyvärr inte svara nej på det. För visst bryr jag mig om hur jag ser ut i badkläder. Men jag försöker att känna mig bekväm med hur jag ser ut.

Om jag har någon semester i år är en definitionsfråga.
Här är min definition av semester:

Ledig från jobbet
Man är hemma, man lagar mat, diskar, städar. Barnen har sommarlov och frågar stup i kvarten vad vi ska göra.

Miljöombyte
Man gör samma saker som hemma fast på ett annat ställe. Oftast på något primitivare ställe så som i en husvagn. Man måste fortfarande laga mat, diska och städa, men man har en annan utsikt. Barnen är lite lugnare för kanske finns det en ny lekplats eller en badplats i närheten.

Semester
Här har man verkligen ledigt! Man bor på hotell och äter på restaurang. Man behöver varken laga mat, diska eller städa. En chans att koppla av, äntligen.

Svaret är alltså nej, jag har ingen semester i år
men jag är ledig från jobbet i tre veckor. :-)

Jag är inte så mycket för att bada. Jag kan ta ett snabbt dopp för att svalka av mig. Ska jag stanna i och bada en stund för det nog vara i alla fall runt 25 grader.

Om jag fick spendera juni, juli och augusti precis som jag ville så skulle jag vara ledig och resa och ha riktig semester. Segla, rida, prova nya saker!
Något riktigt somrigt: Att åka till västkusten! Sandstränder och salta bad.

Hiss: Ledighet! Hinna ikapp med saker man vill göra. Koppla av och läsa böcker, lösa korsord, åka på utflykter, vara i trädgården, träffa vänner,
Diss: Myggor, fästingar, pollen, solbränna, för varmt när man ska sova, för lite semester, pengarna räcker inte.

Jag besöker ofta: badplatser i närheten, lekplatser med barnen, kanske någon campingplats men oftast olika varje gång, fikaställen och glasskiosker.

Var med på Bloggutmaning 365 du också! Här finns frågor för hela året!

Söndag / ledig / köket

söndag
söndag

Köket
Det börjar bli fint! Det går sakta framåt. Men det är så drygt att vänta på försenade vitvaror. Vi har fortfarande inte någon spishäll och inget frysskåp. Även om jag har en mikro och en ugn och en kokplatta så har jag inte lusten att laga mat i ett halvfärdigt kök. Visst går det men det är inte lika kul.

Sommaren
Det är sommar. Jag har ledig från jobbet nu. Jag känner inte för att göra någonting. Jag vill bara vila mig. Helst vill jag att köket ska bli klart, något annat kan jag inte tänka på. Men vi ska väl göra någon utflykt barnen och jag
så småningom.

Blutsaft
Lite järn för att bli piggare är nog vad jag behöver nu. Blutsaft från Floradix är bra. Omega-3 från Pharbio också.

Glas
Vi har köpt oss några ny dricksglas från Eva Solo i två storlekar. Sedan har vi vårt randiga från Iittala också. Skönt att ha minst tolv av varje sort.

söndag

juli / sommar / ledig

trevlighelg
trevlighelgBild: http://prueruscoe.com/interiors/
Jättemånga fina bilder och inspiration på denna sidan.

trevlighelg
 Bild: http://www.tv4.se/sommar-med-ernst/klipp/matsalen
Tittar ni på Ernst på torsdagar?
Denna sommaren är han i ett hus i Närke. Så här fin blev matsalen med Kastanj-tyg på väggarna och så bra han löste det med gardinerna.
 
Nu ska jag ha lite ledigt från jobbet i några veckor. Skön sommar!

Dagens låt: Ariana Grande ft. Zedd - Break Free

Lavendel i juli

lavendel
Jag brukar visst visa lavendel-bilder i början av juli om man tittar i arkivet. Det blev en i år också. De är så fina just nu i trädgården. Vi håller på i köket och skruvar dit handtag med mera. Snart ska jag titta på Allsång på Skansen.
Ha en fin vecka!
Dagens låt: Kill J - You have another lover
 
juli

RSS 2.0