Söndag / fjärde advent / förkylning

sondag
sondag
Advent
Det är den fjärde advent! Alla ljusen är tända och det blev tomtegröt till frukost. Chokladkalendrarna med fyra luckor för advent kommer från Lagerhaus. Dotterns pyjamas kommer från Lindex.  

Dvala
Denna veckan var jag hemma på måndagen. Men sedan har jag jobbat. Jag är lite hostig och snorig fortfarande. Allting går i slow motion. Jag har inte tränat på 35 dagar nu. Jättetråkigt!

Nässköljning
Det bästa om du behöver rensa näsan är att skölja med ljummet saltvatten. En neti-kanna som denna kan jag verkligen rekommendera! Strunta i alla nässprayer och skaffa en kanna för nässköljning istället. Både billigare och skonsammare. Jag har haft min sedan 2009 och den kommer fram så fort jag känner mig förkyld. Vilket som tur är inte är så ofta. Kannan kan man använda dagligen om man vill.

Linnevatten
"Generellt tvättar vi våra kläder för ofta. Ofta kan det räcka att vädra ett plagg för att det skall bli fräscht igen. Vill du ha en nytvättad känsla så fräscha upp med linnevatten." Läs mera på Washologi. Jag fick linnevatten i julklapp i fyra olika dofter. Passar bra när man har en tonårsdotter hemma.

Bless
En sak som jag har önskat mig sedan minst 2011. Nu har det blivit av att jag har köpt den till mig själv i julklapp helt enkelt. Bless this house...

Frissan
En skön stund hos frissan i fredags. Lite toppning och blonda slingor. Inte så mycket förändring nu som förr om åren. Jag trivs bra med detta nu.

Julklappslotteri
Tjejerna och jag träffades i fredags på restaurang. Vi blev bara tre. Vi hade kul och åt gott. Till julklappslotteriet hade jag köpt ett grytunderlägg i metall med julig text från H&M. Det blev uppskattat.

Klänningar
Jag har letat efter en klänning hela hösten. Igår köpte jag plötsligt tre på en gång. Det gäller att slå till när man hittar något! Tre stycken klänningar för under 2000 kr var ganska bra tycker jag. Så nu har jag både jul- och nyårsklädsel klar. Även en som passar i vår och sommar blev det.

Julgran
Har ni klätt granen :-) ännu? Det är fjärde advent och vi brukar ta in och klä granen en dag som denna. Men i år vet jag inte hur det blir. Vi har i alla fall en gran på altanen med lampor i. Ska vi ha en till inomhus?

Bio
The Hunger Games: Mockingjay del 2 är den sista och avslutande filmen. Det är meningen att hela familjen ska se den på bio idag. Ha en fortsatt skön söndag!

sondag

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0