Söndag / Tredjedag jul / snö

sondag
hyacint
Tredjedagen
Det är tredjedag jul och det råkar vara söndag så jag är ledig idag!
Men imorgon blir det till att åka till jobbet igen.

Hyacinter
Jag blev så glad när jag hittade vita hyacinter på torget. Så fint när de har långa skaft och passar i en vas. Jag köpte tjugo stycken som mamma fick på Julafton. Vilken maffig bukett det blev! Det doftar härligt. Men de blommar snabbt över, så fort man tar in dem i värmen.

Snö
I natt har det kommit snö. Snö som täcker marken! Så fint när vi vaknade. Det blev tyvärr snabbt plusgrader och slaskigt.

Grönkålspaj
Detta året har jag gjort en annan grönkålspaj än den vi brukar ha. Jag gjorde efter Underbara Claras recept. Det blev gott!

Star Wars
Den första filmen i den tredje triologin typ. Den sjunde Star Wars-filmen har vi sett på bio idag. Daisy Ridley spelar Rey. Hon har varit med i Mr. Selfridge som Roxy. Adam Driver spelar Kylo Ren/Ben. Han är även med i tv-serien Girls. Det var kul att återse Han Solo och co!

Fyrverkerier
Spara era pengar. Köp inte fyrverkerier, raketer och smällare! Jag önskar mig en tyst och fridfull nyårsafton här inom hörhåll från mitt hus. Det vore så skönt om alla smällare förbjöds. Som det är nu skjuts det typ varje dag här hela jullovet. Det hade räckt om typ kommunen sköt bara på nyårsafton och ingenting mer. Det är så många som far illa. Jag vet inte hur jag ska kunna somna ikväll.

sondag

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0