hår- och hudvård / parabener / methylisothiazolinone

Några länkar att klicka in på, som jag har sparat:
"Medan fokus ligger på att förbjuda parabener ersätts dessa dock andra farliga kemikalier i krämer och deodoranter. "Löftet om parabenfritt i produkter är en falsk garanti då krämer och diverse rengöringsmedel istället har visat sig innehålla ett konserveringsmedel som är mycket värre. Nämligen det allergiframkallande methylisothiazolinone, förkortat MI." Oktober 2013 http://allas.se/parabeners-ersattare-kan-framkalla-allergi/
 
"Problemet med många av dem är att de kan ge kontaktallergi. Parabener hör till de snällare konserveringsmedlen från allergisynpunkt, men de har länge funnits med i debatten som misstänkt hormonpåverkande. "Frågan är vad som tillsätts i stället. I flaskorna från Head & Shoulders och Wella finns konserveringsmedlen Methylisothiazolinone och Methylchloroisothiazolinone. Båda är miljöfarliga och starkt allergiframkallande." Oktober 2013
http://www.radron.se/granskningar/schampo/
 
"Dessa konserveringsmedel ska du akta dig för: Alcohol Denat, butylparaben, glydant (DMDM hydantoin), Iodopropynyl butylcarbamate (IPBC), Isobutylparaben, Methylisothiazolinone (MIT), Propylparaben.
Dessa konserveringsmedel är tveksamma som konserveringsmedel (men kan ha andra, positiva funktioner i kosmetika): C-vitamin, Eteriska oljor, Totarol.
Dessa konserveringsmedel är säkra: Benzoesyra, Etylparaben, Fenoxyetanol, Metylparaben, Sorbinsyra. Maj 2014
http://www.lyko.se/magazine/Fakta/Hur-farliga-ar-parabener/

Och här kan du få tips om frisörer och om bra produkter: Grön frisör.
http://www.gronfrisor.se/
 
Tillägg: Här är en sida till, den handlar om sulfater och silikoner
http://lockig.se/ Många hårprodukter, speciellt stylingprodukter, innehåller silikoner. Det blir som en hinna över hårstrået som gör det mjukt och följsamt. För att tvätta bort det behövs ett shampoo med sulfat. Sulfat göra håret torrt och strävt och det kan vara irriterade för hårbottnen.
Det bästa är att välja produkter utan sulfat och silikon. Annars använda sulfat-shampoo ibland för att få bort alla lager av silikon. Några silikoner är vattenlösliga, men de flesta inte. Och vad det gäller mineraloljor - undvik!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0