Söndag / vår i trädgården / amning

sondag
sondag
Påsklov
Barnen har varit hos farmor och farfar denna veckan. Se Tösens fina bilder här! Hon gillar också att fotografera, speciellt närbilder.

Penséer
Min favorit är minipenséer i skål. Jag köpte de här som är vita till ljusblå och de blommar jättefint! De står under entrétaket. Påskliljorna jag köpte har börjat slå ut, och i trädgården blommor blå scillor.

Sommardäck
P byter hjul på bilen och tvättat bilen. Jag har putsat fönster på altanen. Det har varit fint väder denna helgen och vi har gjort saker utomhus. P har planterat i odlingslådorna. Lök, gräslök, ärtor, kryddor. Och tvättat trädäcket.

Bodypump
Jag har ökat på träningsdosen de senaste två veckorna. Hoppas att det håller i sig. Gruppträning är ju det som funkar bäst för mig, så bara att ta sig dit då.

Uppsats
Ämnet svenska och att skriva berättelser och uppsatser är inte så lätt. Jag hittade en bok som får igång fantasin och skrivandet för barn. Även äldre barn kan ha nytta av denna boken tror jag. Lilla författarskolan.

Amning
"Det var ingen som sagt att bebisar ammar faktiskt hela tiden utan det var fortfarande den där föreställningen att var tredje timme, men inte oftare. De ska klara sig och gör dem inte det så är det något fel"
"Ingen hade berättat att bebisar naturligt diar ofta, i början nästan jämt för att få igång mjölkproduktionen. Att amma efter klocka är helt förlegat, men råd som fortfarande förekommer." Läs vidare här: Sveriges Radio.

Det är så synd att folk fortfarande tror att nyfödda små bebisar inte behöver äta mer än var tredje timme. Bebisar är ju vana vid att inte behöva känna hunger alls inne i magen. De behöver mat ofta och de behöver vara nära, hud mod hud. Mjölkproduktionen stimuleras och bröstmjölken kommer naturligt i rätt mängd om bebisen får vara ofta vid bröstet. Bebisar kan helt enkelt inte bli "bortskämda" när det gäller tid och kärlek och omsorg. Amma gärna och ofta, speciellt den första tiden! Succesivt går de längre tid mellan amningstillfällena och succesivt vänjer sig bebisen vid dygnet.

Feminism
Läs hos Underbara Clara: "Feminism är inte att lyckas leva som man lär. Feminism är att göra analysen av att det finns strukturer i samhället som gör det jävligt svårt att kunna leva som man lär. Viktig skillnad. För i samma stund som kvinnor måste leva som de lär för att få tala om jämställdhet – i samma stund skuldbelägger och tystar vi dem."

Kaffe
Vill du ha ökad motivation, jämnare energi, mindre stress, mindre hunger, bättre och djupare sömn och färre rynkor? Här skriver Martina Johansson om de oväntade fördelarna med att sluta med koffein! och om rynkig hud av socker.

sondag

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0