Julen 2016

julen
Lillejulen började jag med att gå till frissan. Några ärenden på stan, som att köpa en bukett med amaryllis, och sedan lunch med P. Så var det dags att packa bilen och åka till landet. Barnen åkte till farmor och farfar redan dagen innan. Ps syrra och hennes man och två barn var där. En god vän till Ps syrra och henns pojkvän var också med oss detta året. Hon är gravid och stannade i Sverige istället för att flyga hem till familjen på Island. På kvällen åt vi lax och spelade vi Monopol. Lillkusinen hjälper sin mormor med att baka bröd. Kusinerna har det fint ihop.

julen
Julaftonen vaknar vi hos farmor och farfar på landet. Våra barn sov i bäddsoffan, småkusinerna med sin mormor och morfar i deras rum, P och jag i tv-rummet, islänningarna i källaren, syrran med man i husvagnen. Och på övervåningen bor Ps farbror och hans fru med deras barn och barnbarn. På förmiddagen dansar alla runt den stora utegranen! P och jag tar chansen till en promenad och med oss i vagnen har vi Ps systerson. Vi pysslar också och tillverkar tomtar och smällkarameller. Sedan blir det ett stort julbord. När tomten kommer är barnens sysslingar med oss en stund och sedan fortsätter vi själva med att dela ut klappar. På slutet får Tösen och Lilleman en skattjakt av sin faster. Den slutar med varsin skatt på 300 gamla enkronor... Nåja, vi fortsätter kvällen med fika och film; Modig, och pratstund och godis bl a lakritsmaränger.

julen
 
Juldagen äter vi frukost och packar ihop oss. Mellanlandar hemma en stund innan vi åker vidare till mina föräldrar. Första året vi firar i deras lägenhet. God mat och saffranspannkaka till efterrätt! Barnen får öppna julklappar och vi vuxna spelar julklappsspelet med tärningar. Vi håller på extra länge eftersom äggklockan visst hakat upp sig :-) Trevlig eftermiddag! På kvällen landar vi hemma i tv-soffan. Det blev inte så myckt fotat för brorsdottern tyckte att vi skulle ha det mobilfritt. :-) Jag har inte ens haft med mig min vanliga kamera denna julen.
Annandagen har vi ett biobesök inbokat! Och P ska måla brädor till altanbygget. Jag har tänkt ta tag i att städa i lekrummet också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0