Instagram maj 2016

tankebubblor
tankebubblor
 https://www.instagram.com/tankebubblor/

Här är 18 bilder för att sammanfatta Tankebubblor på Instagram den senaste månaden. Den sköna maj är snart förbi!
 

Dagens låt: Tori Kelly ft. Ed Sheeran - I Was Made For Loving You

Moodboard maj 2016

moodboard
 
Bilder: Alvhem, Lagerlings, Hemtex, Ikea.
 
Så mysigt det ser ut med de dät storstickade plädarna! Färgskalan med vit, grå, beige tilltalar mig också såklart, så är det bara! :-)
Fjädersparrisen i andra bilden får mig att vilja göra ett nytt försök med dem. Fint inrett där också. Lampa från Jieldé.
Påslakan-set Borneo från Hemtex. Gröna blad som en djungel ser fint ut.
Jag har inte kollat in Ingegerd Råmans kollektion Viktigt, men på bild ser glasskålarna väldigt fina ut!


Dagens låt: Gigi D'Agostino - L'Amour Toujours
eller Dzeko & Torres ft. Delaney Jane - L'Amour Toujours (Tiësto Edit)

Söndag / syrén / hårborttagning

sondag
sondag
Syréner
Så underbart det är just nu när syrérna blommar! Ädelsyrénen Sensation är så fin! Den som doftar mest och är störst i trädgården är den lila bondpionen.

Mor
Mamma fick en kvist av syrénen när jag var där igår. Jag hjälpte henne med att tvätta alla fönster! Tösen var också med och hjälpte till. Vi gav bort choklad också, köpt på Lagerhaus. Även några tvålpumpar med mera.

Satina
Nu har vi enfärgade vita sängkläder, även kuvertsytt underlakan, i kammad bomullssatin från Mille Notti. Jag gillar "hotell-känslan"!

Träning
Denna veckan har dottern och jag varit på Body Balance tillsammans. Sedan dansade vi Sh'bam i fredags! Idag ska jag på Body Pump.

Hårborttagning
Jag tar bort hår i armhålorna. Med det smidigaste och billigaste sättet, en rakapparat. Kanske lite vid bikinilinjen ibland, men inte benen. Nu har jag bara få tunna ljusa hårstrån, hade jag haft grova mörka hade jag kanske tänkt annorlunda, jag vet inte. Jag tycker det är synd att kvinnor ska behöva bry sig om håriga ben. Vad är det för samhälle vi lever i? Dottern som är 14 år, frågade efter hårborttagnigskräm till benen. Några andra i klassen hade det. Hon har inget behov av det tycker jag. Dyrt är det också. Ska man verkligen behöva bli "beroende" av hårborttagningskräm när man är 14?

sondag

entrén utekrukor dvärg-en och himmelsöga

tradgarden
tradgarden

 Inte riktigt i trädgården men nästan. Utekrukorna får räknas dit.
Idag har jag bytt ut min vita kruka mot två grå. Tösen och jag var på Plantagen och valde en lång stund. Och det som till slut fick inviga våra nya krukor är en Dvärg-en Repanda och uppstammad Himmelsöga. Jag har inte jord direkt i krukorna utan jag har innekrukor i plast samt lecakulor.
 
Annat i trädgården idag (och som mest dyker upp på Söndagsbilden nu för tiden) det är att syrénerna blommar som bäst just nu. Vid infarten har vi en stor lila bondsyrén. Sedan två mindre, eller de har vuxit till sig bra nu, buskar som heter den vita ungerska syrénen och ädelsyrénen Sensation. Sedan har vi en ljuslila bondsyrén i nordost och en liten buske som inte har några blommor ännu.
 
Rosenginsten blommar jättefint och trivs i den ovala rabatten. Där finns även tulpaner i vitt och i svart. Min pion Sarah Bernhardt, som blommade med en blomma förra året, har två knoppar just nu. Äppelträden har redan blommat över.


Dagens låt: DNCE and Hailee Steinfeld - Rock Bottom

Trevlig helg! / fredagslistan / juliet rosor

helg
juliet
  Bild: Susan Rushton

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
En avsvalkande regnskur, ett BodyBalance-pass, nyköpa nytvättade lakan.

VECKANS SÄMSTA:
Att matlådorna i frysen snart är slut. Det får bli storkok i helgen.

VECKANS TV-SERIE:
Dokumentären om Tore Wretman. Se den!

VECKANS MIDDAG:
Lax med citronsås och ris.

VECKANS BORDE:
Städning.

VECKANS KLÄDSEL:
ljusblå skjorta och mörkblå byxor med resår i midjan.

HELGENS FÖRVÄNTAN:
Lycka är... att inte behöva sätta igång alarmet tills morgonen därpå!


Dagens låt: Bruno Mars - It will rain

inspiration / Jonna Jinton / mossa

inspiration
inspirationFoton av Jonna Jinton finns som tapeter på Photowall.

inspiration
 Sommar på H&M Home.


Dagens låt: Veronica Maggio - Vi mot världen

Söndag / jazzdans / mobiltelefon

sondag
dans
Dansuppvisning
Dottern har dansat jazzdans i en termin nu. Hela dansskolan hade uppvisning igår. De 6 tjejerna i tösens grupp hade vita kläder och låten Wish I could fly att dansa till. Allting var jättefint! Hon vill gärna fortsätta med dans.

Mobiltelefoner
Hela familjen har fått nya mobiltelefoner denna veckan. P har en genom sitt jobb. Jag har skaffat en likadan som honom, en Samsung Galaxy S7. Så nu får min S2 från 2012 vila. Barnen har också fått varsin ny telefon, till dem blev det Nexus 5x.

Spotify
Jag har börjat att göra spellistor i Spotify. En av dem har jag döpt till Dagens låt på Tankebubblor :-)

Landet
Vi har hälsat på hos Ps föräldrar idag. Barnen har träffat sina kusiner där. Vilket skönt väder! Och ikväll blev det gott igen då P tog fram grillen.

BodyPump
Mitt favoritpass som ger mig så mycket energi!

sondag

Senvår

senvar
senvar
 
Det står senvår i kalendern. Meteorologiskt har det dock varit sommar här sedan ca den 6 maj. Just idag är det mörkt på himlen av regnmoln.


Dagens låt: Justin Timberlake - Can't stop the feeling!

Trevlig helg! / fredagslistan / tv-tips

helg
helg
  Bild: 100layercakelet.com

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
Body Balance är det bästa i denna, ännu så länge, väldigt händelsefattiga vecka. Det rullar på helt enkelt med jobb och med läxläsning med mera.

VECKANS SÄMSTA:
Intensivt på jobbet och trött när man kommer hem.

VECKANS TV-SERIE:
Dokumentären om Tore Wretman. Se den!

VECKANS MIDDAG:
Potatismos med falukorv har det blivit i alla fall.

VECKANS BORDE:
Resa mig från datorn och baka kakor istället!

VECKANS KLÄDSEL:
Svarta eller mörkblå byxor och en t-shirt.

HELGENS FÖRVÄNTAN:
Dotterns dansuppvisning.


Dagens låt: Godsmack - Generation Day ...Shot!

inspiration / SMD krukor / Trädgårdstider

inspiration
inspirationBild: Bjurfors Majorsgatan Göteborg.

inspirationBild: SMD design utomhuskrukor.

inspiration
 It's all messy. The hair, the bed, the heart ...life.

Dagens låt: Seeb ft. Neev - Breathe

Söndag / Äppelblommor / Vårruset

sondag
sondag
Äppelblom
Äppelträden blommar! Till och med vårt Aroma som vi planterade i höstas. Det är så vackert nu! Och tulpanerna. Jag gillar Black Hero och de vita som jag inte vet namnet på. Jag skulle vilja ha mer i de färgerna plus några ljusrosa.
 
Tiden
Går tiden fortare i maj eller? Jag vill stanna tiden en stund! :-) Våren går alldeles för fort! Det är så mycket man vill hinna med. Fast egentligen vill man ju inte stressa alls utan bara ta det lugnt just nu och njuta i naturen.

Sofia-dagen
Grattis på namnsdagen till alla som heter Sofia!

Eurovision
Inte rätt låt men rätt land? Fast jag kan inte låt bli att tycka: Det borde handla om musiken, inte politiken. Hur som helst var finalen jättefin och rolig och spännande att titta på! Högsta betyg till alla som jobbat med detta här i Sverige! Mer i föregående inlägg.

Tjejerna
Jag tittade på finalen tillsammans med mina tjejkompisar hemma hos hon som fyllt år i maj. Vi åt gott och sedan satte vi oss framför tv:n och hade trevligt! Här hemma höll dottern och hennes två tjejkompisar till, också de framför Eurovision-finalen. Det var ingen som tippade rätt vinnarlåt om jag säger så.

Vårruset
Vi var dubbelt så många från jobbet som deltog i Vårruset detta året. Och det var fint väder, så vi satt med våra två picknick-kassar i parken efteråt! Jag startade i den gruppen som var efter tidtagningsgruppen. När jag gick i mål stod klockan på 37.13. Men hur lång tid gick det mellan? Kansek minus 2-3 minuter? Jag vet inte. Hur som helst, jag fick medalj! Och det kände bra. Inte håll eller ont någonstans.

sondag

ESC Eurovision Song Contest 2016 finalen

eurovision

Här står det klart att Ukraina har vunnit över Ryssland.
Australien hamnade på en andraplats. Min favorit Frankrike kom en sjätteplats, precis efter Sverige som kom femma.

Det var inte Frankrike som vann, inte heller Australien. Låten som vann hade jag inte ens med i finalen på min lista. Ukraina med 1944 vann 2016. Det var en väldigt spännande final! Intresant det där med jury- resp. telefonrösterna. Vinnarna enligt mig var Justin Timberlake, Måns Zelmerlöw, Petra Mede, Lynda Woodruff, Sverige och alla som var med och arrangerade!


Citat från Anna-Lena i Finland, som sätter fingret på hur jag också tycker: "Det är kanske det jag har lite problem med, eftersom jag alltid röstar på låtar - inte på politiska budskap.

Läste just i mitt FB-flöde att Malena Ernman skrev: "Vet inte om det var rätt låt som vann i år...jag gissade Australien. Men det var helt klart rätt LAND som vann!"

Och ja, det var precis det som hände ikväll. Man röstade på ett land, ett folk och ett budskap. Och det kan jag ju absolut förstå och se som en hedervärd sak, men samtidigt faller hela grejen med en sångtävling för mig om det är så att man röstar på länder istället för låtar. Men det är inte första gången det händer, så speciellt förvånad är jag inte." Läs hela inlägget här: bloggen Välkommen hem.

Citat från Gustavs expertblogg SVT: "Conchita Wurst vann 2014 och förkroppsligade HBTQ-rättigheterna. Och nu vinner Jamala från Ukraina. Med en låt som handlar om hur hennes gammelmor deporterades från Krim.
Tittarna röstar på det som de tycker om och sympatiserar med.

Jamala härstammar från krimtatarerna, och låten är alltså inspirerad av Stalins deportering av folket 1944, vilket hon har jämfört med Rysslands annektering av Krim 2014. Hon har senare förnekat att låttexten skulle ha politiskt innehåll, och EBU har efter en granskning godkänt bidraget, trots protester från bland annat vissa ryska politiker.
Hur garanterar man att undvika politiska undertoner i ett sammanhang där länder representeras? Det går förstås inte. Inte i en orolig värld. Läs vidare här: Därför vann Ukraina.

Collage / eldstadsset Eldvarm / Bodaskins

collage
collage
 
Månadens collage innehåller en klänning från Lindex. Den stentuffa skinnjackan kommer från Boda skins. Vida svarta shorts från H&M. Ljusblå skjorta i lin är från Twist & Tango. Och på min önskelista finns ett nytt eldstadsset: Companion av Emma Olbers för Eldvarm. Ett doftljus från L:a Bruket. Pläd från HOPE Stockholm.


Dagens låt: Måns Zelmerlöw - Fire in the rain

Trevlig helg! / fredagslistan / Eurovision

helg
helg
  Bild: http://www.siobhandonovan.com/

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
Skönt väder och fina blommor i trädgården.

VECKANS SÄMSTA:
Så mycket björkpollen, för dottern, nu och inget regn. Men det verkar komma en skur till helgen, så hoppas att det blir friskare i luften efteråt då.

VECKANS TV-SERIE:
Veckans tv är såklart Eurovision. På lördag är det final!
Här kan du se vilka låtar som är mina favoriter: Eurovision 2016.
Jag vill att Frankrike ska vinna! Jag gillar även Australien, Azerbajdzjan, Spanien, Cypern, Polen, Kroatien, Malta, och Sverige förstås.

VECKANS MIDDAG:
Hamburgare hemma.

VECKANS BORDE:
Jag som städade så fint förra helgen. Varför kunde det inte vara?

VECKANS KLÄDSEL:
Bara det känns mjukt och skönt och inte sitter åt.

HELGENS FÖRVÄNTAN:
Tjejträff på lördag. Det ska bli roligt!


Dagens låt: Amir - J'ai cherché

[ Moodboard ] maj -16

moodboard
 
1. Styling Lo Bjurulf för Åhléns. Underbara trädgårdsbilder!
2. Härligt trähus i Falsterbo! Läs mera i Elle decoration.
3. Så fint länsstolen från Norrgavel gjorde sig där! Stadshem.
4. Klassisk picknick-korg på Lagerhaus.
5. T-shirts för barn med bokstäver på. Mini Letters.
6. Heminredning från Gant home.
7. En kruka för örter från Ernst.


Dagens låt: Justin Timberlake - Can't Stop the Feeling

inspiration / gardiner / barnrum

inspiration
inspirationBild: http://theselby.com/galleries/ryan-korban/

inspirationBild: Alvhem mäkleri. Fint och neutral stylat barnrum.

inspiration
 Bild: http://www.sommarnojen.se/ Bastu och spa i skärgården.


Dagens låt: Sia ft. Sean Paul - I love Cheap Thrills

Söndag / sommarväder / vill hinna med allt på våren

sondag
sondag
Långhelg
Det har varit så skönt väder hela helgen! Barnen och jag har varit hemmavid. Tösen har varit på dans-workshop. Hon håller sig mest inomhus nu när det är som värst med björkpollen. P är på jobbresa i Liverpool.

Sommar
Det har varit meteorologisk sommar här sedan i fredags.

Banan
Jag provade att göra bananpannkakor, eller snarare bananomelett för receptet är med bara ägg och bananer. Men det gick inte hem hos barnen alls!

Rabarberkladdkaka
Tack vare Miss Marie hittade jag ett nytt recept som jag blir sugen på att prova.

Lästipset
Underbara Clara skriver alltid om så kloka saker. Här är ett inlägg om prioriteringar i livet. Vad man väljer att göra och det man väljer bort. För man kan inte göra allt, även om man skulle vilja! Alla offrar något.

sondag

Månadens lista - maj

listan
Mina tio kategorier är: doft, smycke, frisyr, lampa, porslin, pläd, kläder, drömresmål, citat, musik ♡ Månadens lista för april såg ut så här hos mig. Där har jag även listat en hel del av de bloggar som gör månadslistor.
Här kommer min maj-lista:

listan
Doft Grand Hôtels ljus med doft av champagne rymmer noter av vindruva, nyutsprungen ros, solmogen persika och vit mysk. Jag var nyfiken på detta ljus i julas, men det går bra nu med :-)

listanSmycke Fint med två eller tre halsband samtidigt. Studio Mirage Etsy.

listanFrisyr Jag gillar denna bilden och den avslappnade stilen på håret.

listanLampa Bestlite BL5 Gubi är så fin! Det passar nog bättre med en i krom hos oss, men den här i ljusgrått och mässing är ju bara så snygg! Jag skulle ha två i sovrummet och kombinera med ljusgrått och ljusrosa på textilier.

listanPorslin De vita blomkrukorna från Lyngby skulle passa perfekt här hemma!

listanPläd Crinkle från Hay är i bomull och 150x210 cm.

listanKläder Det ser så skönt ut! Jag gillar både hatten, t-shirten, byxorna.

listanDrömresmål Phuket Thailand ser härligt ut hos Tuula vintage. Klicka in för att se mera! Bilder fotograferade av Melissa Findley.

listanCitat Givers need to set limits because takers rarely do.

listan
 Musik Denna månaden blir det dubstep/electro house/pop dance från London.
Dagens låtar: Nero - The Thrill och Promises och Two Minds

Trevlig helg! / fredagslistan / kycklingpuckar

helg
helg
    Bild: http://www.frolic-blog.com/

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
Långhelg eftersom jag är ledig idag på klämfredagen!

VECKANS SÄMSTA:
Lite ont i nacken men det släpper nog snart.

VECKANS TV-SERIE:
Ikväll kommer sista delen av Inför Eurovision.
På tisdag är det dags för den första semifinalen.

VECKANS MIDDAG:
Kycklingpuckar med klyftpotatis som lillen hjälpt till att laga.

VECKANS BORDE:
Promenera i skogen.

VECKANS KLÄDSEL:
Ljusblå sval skjorta från H&M.

HELGENS FÖRVÄNTAN:
Ja! Ännu mera helg!


Dagens låt: Andrew Rayel, Mark Sixma - Chased

Kycklingpuckar / Parmalindad kycklingfärs

mat
 
Lilleman har lagat mat! Ica Maxi har ju provsmakning ibland och vi hade turen att komma till affären just då. Barnen blev så förtjusta i dessa kycklingpuckar! Idag gjorde vi dem hemma.

Parmalindad kycklingfärs
4 portioner
200 g parmaskinka i skivor eller annan skinka.
700 g kycklingfärs
1 tsk potatismjöl
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
(lite andra örtkryddor hade vi i också.)
 
Blanda färsen med potatismjöl, peppar och kryddor.
Lägg platsfolie på en skärbräda. Lägg ut skivorna av skinkan på plasten. Platta sedan ut färsen på skinkskivorna och rulla ihop. Som en rulltårta, men så att skinkan blir som ett ytterlager runt om. Skär rullen i ca 2 cm tjocka skivor. Stek eller grilla dem ca 5-7 minuter på varje sida.
Servera med klyftpotatis och en valfri sås t ex kall beanaise eller tzatziki. Och grönsaker.

ESC Eurovision Song Contest 2016

eurovision
eurovision
eurovision
  http://www.svt.se/melodifestivalen/de-tavlar/

Min topp-tre känns säker!
Resten är svårt. Jag har flyttat om dem hur många gånger som helst de senaste veckorna. Det finns många låtar jag gillar detta året. Och det ska bli så spännande att se ESC sändas från Sverige i år! Semifinalerna är den 10 och den 12 maj. Stora finalen den 14 maj.
42 låtar ska bli 26 efter semifinalerna.
Här har ni de 26 låtarna som jag tror hamnar i finalen:

Frankrike: Amir – ”J’ai cherché”
Australien: Dami Im – ”Sound of Silence”
Azerbajdzjan: Samra – ”Miracle”
Cypern: Minus One – ”Alter Ego"
Kroatien: Nina Kraljic – ”Lighthouse”
Spanien: Barei – ”Say Yay!”
Storbritannien: Joe and Jake – ”You're Not Alone”
Malta: Ira Losco – ”Walk On Water”
Island: Greta Salóme – ”Hear Them Calling”
Sverige: Frans – ”If I Were Sorry”
Polen: Michal Szpak – ”Color Of Your Life”
Danmark: Lighthouse X –”Soldiers Of Love”
Belgien: Laura Tesoro – ”What's The Pressure”
Österrike: ZOË – ”Loin d'ici”
Ungern: Freddie – ”Pioneer”
Italien: Francesca Michielin – ”No Degree Of Separation”
Tjeckien: Gabriela Guncíková – ”I Stand”
Litauen: Donny Montell – ”I've Been Waiting for This Night”
Bulgarien: Poli Genova – ”If Love Was A Crime”
Irland: Nicky Byrne – ”Sunlight”
San Marino: Serhat – ”I Didn't Know”
Israel: Hovi Star – ”Made of Stars”
Nederländerna: Douwe Bob – ”Slow Down”
Ryssland: Sergey Lazarev – ”You Are The Only One”
Tyskland: Jamie-Lee Kriewitz – ”Ghost”

Tillägg den 13/5: De låter som gick till finalen var de jag tippade förutom Island, Danmark, Irland och San Marino. Så det blev inga nordiska länder, förutom Sverige, i finalen detta året. Sedan jag gjorde listan har Spanien stigit för mig.

want need wear read

want
 

Want
: Resväskan Classic Flight multiwheel i aluminium från Rimowa. So want!
Need: Behöver och behöver... Så snyggt det där präglade skinnet i plånbok från Svenskt Tenn. Den bubbliga vasen Paris i åskblå är ju bara så läcker!
Wear: Mörkblå ribbstickad tröja från Lindex.
Read: Boken kom visst inte med på bild men, The fault in our stars av John Green har jag i alla fall läst nu äntligen och jag rekommenderar den starkt!


Dagens låt: Jana Kramer - I got the boy

inspiration / tulpaner / utomhus

inspiration
inspirationBild: Gunilla Welin Brooks trädgård i Sköna Hem.
Jag gillar vita, ljusrosa, mörklila och svarta tulpaner bäst! Klicka in på Sköna Hem för fler inspirerande bilder från trädgården.

inspirationBild: http://www.alvhemmakleri.se/ Härligt balkong-häng!

inspiration
 Bild: http://entrancemakleri.se/
Jag har för mig att jag har visat detta köket tidigare i bloggen.
Så en favorit i repris då :-)

inspiration
 https://www.instagram.com/theblacklinebylauren/


Dagens lästips: Martina Johansson om utbrändhet.

Dagens låt: Minus One - Alter Ego

Söndag / körsbärsblommor / taket

sondag
rosa
Rosa
Årets härligaste tid! De underbara körsbärsblommorna. Tösen och jag var på en kort cykeltur idag. Vi tog kamerorna med oss!

Trädgården
Påskliljor slår ut. Lille Stickan fixar gräsmattan. Vi har tittat på att rengöra taket innan vi ska bygga ut och byta altantak. Vi har gamla grå och mossiga betongpannor på taket och det är inte så fint. Nya takrännor vore också bra.

Massage
Jag var som sagt på en skön avslappningsmassage i måndags. Jag har bokat in en ny tid till juni. Jag tänkte komma iväg på lite hårdare massage också. Just att få massage är något jag gärna unnar mig, om jag har möjlighet.

Middag
Vi var sex jobbarkompisar som träffades och var ute och åt i tisdags. Kul när man hinner att sitta ner och prata en stund utanför jobbet. Vi hade trevligt!

Foton
Jag är dålig på att fota. Antingen så har jag så trevligt så att jag helt glömmer bort att ta fram kameran, eller så händer det inte så mycket att berätta om.
 
Valborg
Idag har Valborg namnsdag. Så igår var det "afton". Men vi höll oss hemma och hoppade över fyrverkerier och dylikt. Välkommen sköna maj!

Träning
Body Balance denna veckan. Sedan dansade dottern och jag på Sh'bam i fredags. Igår jag var på mitt första Soma Move-pass. Det var roligt och svettigt! Idag blir det Body Pump och mera Balance.

sondag

maj

RSS 2.0