Bloggbekymmer typsnitt fontstorlek texten

blogg
 
Jag har bekymmer med blogginläggens text! Denna skärmdumpen visar hur bloggen ser ut i två olika webbläsare. Överst är Microsoft Edge och nedanför är Mozilla Firefox. Jag upplever Mozilla som mycket klarare svartare text som är mycket mera lättläst! Men jag vill ju att det ska se lika bra ut i andra webbläsare också! HUR ska jag göra? Kan jag ändra något i stilmallen?

Här kommer också en läsarundersökning: Ni som läser detta på datorn, vilken webbläsare använder ni? Uppleverna ni texten som suddig?

Kommentarer
Postat av: P i X E L I E – Erica Pettersson

Jag använder Mozilla Firefox, så för mig ser det bara bra ut :-)

Jag har tyvärr inget tips på hur en kan göra för att få det att se likadant ut i alla läsare, och tyvärr är jag inte säker på att det går att göra.
I och med att olika webbläsare är "byggda" olika och "fokuserar" på olika saker blir det så att vissa grejer (t.ex. text) kan se olika ut beroende på vilken webbläsare en använder.
Vad jag vet så är det ingenting som går att fixa med stilmallen/kodmallarna, utan det beror helt enkelt på att själva webbläsarna är olika.
Men kanske finns det någon här som är bättre än mig på webbdesign (är ju bara en glad amatör ;-))

Lycka till!

2017-09-24 @ 17:00:44
URL: http://pixelie.webblogg.se
Postat av: Nilla Tankebubblor

Hej Erica! Vad kul med ett svar. Och bra att du använder Firefox :-)
Jag tror dessvärre att du har rätt om det där med olika webbläsare. Så jag får helt enkelt hoppas att Edge skärper till sig, eller att de som läser min blogg gör det i Firefox. :-) Ha en fin vecka.

2017-09-24 @ 20:23:10
URL: http://tankebubblor.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0