Psoriasis / Autoimmuna sjukdomar

Viktiga tillskott för dig som är vegetarian:
Vitamin B12, D-vitamin, järn och zink.
https://kurera.se/lista-fem-viktiga-tillskott-for-vegos/

Därför behöver du zink:
"Hudförändringar och försämrad sårläkning är också tydliga tecken på zinkbrist, detta då 20 procent av kroppens zink återfinns i huden. Till de vanligare hudförändringarna som uppstår vid zinkbrist hör eksem, akne, hudsprickor, bölder, rosacea och psoriasis."
Exempel på zinkrika livsmedel:
Ostron är i absolut topp gällande zinkinnehåll. Men även musslor, sill, sardiner och mycket övrig havsmat... Läs hela listan här:
https://kurera.se/darfor-behover-du-zink/

Fettsyror vid psoriasis:
"Eftersom psoriasis uppstår genom att immunförsvaret utlöses felaktigt – de vita blodkropparna som kallas T-lymfocyter aktiveras och kroppen sätter igång en inflammationsreaktion – kan intag av stora doser essentiella fettsyror förbättra huden. Fettsyrorna gör att antalet T-lymfocyter minskar. Fettsyrorna bidrar även till att produktionen av det inflammationsdämpande hormonet prostaglandin 3 ökar, samtidigt som det inflammationsfrämjande hormonet prostaglandin 2 reduceras. Detta gör att huden blir mindre inflammerad."
"linfröolja, sesamolja, kokosolja och solrosolja samt fettsyrorna omega-3, -6 och -9. Det här ger kroppen smörjning inifrån och ut" Läs här:
https://kurera.se/fettsyror-fixade-leifs-psoriasis/

Hud-tips som lindrar psoriasis:
Sköt om huden ordentligt med ett bra hudvårdsprogram. Använd gärna certifierade ekologiska produkter. Läs vidare här:
https://kurera.se/naturlig-lindring-vid-psoriasis/

Att sola, utan att bränna sig, skyddar dig:
"Solen skyddar mot en rad sjukdomar som inte har med cancer att göra: Hjärt- och kärlsjukdomar, blodproppar och typ 2-diabetes. Det är lägre risk att få det om man är mycket ute i solen (men utan att bränna sig)."
https://ehdin.com/solande-skyddar-forlanger-livet/

Hur du får i dig D-vitamin:
Hur mycket man ska sola och vad man behöver äta.
http://www.kostdoktorn.se/d-vitamin

Autoimmuna sjukdomar:
"Läckande tarm är ett tillstånd som har börjat kopplas till uppkomsten av autoimmuna sjukdomar (psoriasis, hashimotos med flera) men det är även kopplat till allergier och födoämnesintoleranser.
När tarmslemhinnan blir irriterad kan den börja släppa igenom osmälta matpartiklar och patogener ut i blodet som inte ska vara där. Resultatet blir att immunförsvaret måste ta itu med de främmande partiklarna som tar sig igenom tarmslemhinnan och inflammation uppstår."
https://www.halsasomlivsstil.com/min-kamp-mot-psoriasis/

"Nya resultat visar även att Th-17-cytokiner som IL-12, IL-17 och IL-23 spelar en viktig roll i utvecklingen av psoriasis och att de är involverade i metabola syndromet, ateroskleros och andra autoimmuna och inflammatoriska sjukdomar"
http://www.lakartidningen.se/Klinik-och-vetenskap/Klinisk-oversikt/2013/10/Psoriasis-ar-mer-an-bara-en-hudsjukdom/

"Vanlig konventionell sjukvård har svårt att behandla AIS av många anledningar. Enligt mig är den största anledningen att sjukvården är väldigt fokuserad på diagnosen och att ge mediciner. Tyvärr behandlar detta bara symptomen"
Man vill ju hitta orsaken.
https://foodpharmacy.se/2015/11/kan-ratt-kost-bota-autoimmuna-sjukdomar/

9 steg för att motverka autoimmuna sjukdomar!
http://zarahssida.se/9-steg-for-att-motverka-autoimmuna-sjukdomar/

"Jag är emot nästan alla kosttillskott men jag är för de få tillskott som innehåller näring och som vi behöver för optimal hälsa.
"Det är stor skillnad på kosttillskott och kosttillskott. Marknaden svämmar över av kosttillskott som ingen behöver och ingen någonsin bör äta. Det är alldeles för många ämnen som faller under kategorin kosttillskott...
https://kurera.se/jag-ar-emot-och-for-kosttillskott/

Om linfröolja:
https://kurera.se/linfroolja/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0