Boktips: Hjärnstark

bok

 Denna boken har jag läst i veckan. Hjärnstark - hur motion och träning stärker din hjärna av Anders Hansen. Boken handlar, på ett någorlunda enkelt spårk, om hur hjärnan fungerar. Den förklarar alla svåra ord som amygdala, hippocampus, hpa-axel, thalamus m.m. Att hjärnan kan tränas, anpassa sig och förnya sig. Boken tar upp depression, ångest, adhd, demens, minnet, bromsa åldrandet. Om skolbarn, konditionsträning vs. dataspel. Hur ofta man ska träna och vad. Både styrka och kondition.

Boken beskriver: Träningsdosen mot stress och oro, för bättre koncentration, för att må bättre, för bättre minne, ökad kreativitet, för barn och ungdomar, för att bromsa hjärnans åldrande!

 Kör konditionspass som är ca 45 minuter 3 gånger i veckan. Se till att få upp pulsen till 70-75% av din maxpuls. Intervallpass och högintensiv träning är bra. Styrketräning behövs också. Och så gärna en promenad varje dag på ca 30 minuter. Men lite är bättre än inget!

Vi blir smartare om vi rör på oss. Att vara fysiskt aktiv handlar om att ge sin hjärna förutsättningar att fungera som bra som möjligt."


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0