Smoothie / plättar / grillat / omelett

mat
 

Smoothie. Jag gör smoothie nästan varje dag på semestern och ganska ofta annars också. Mest för att få i barnen vitaminer på ett enkelt sätt :-)  Först fyller jag upp med vätska så att det täcker knivarna och lite till. Havredryck och juice. Jag har i banan och/eller avokado. Och så blir det lite vad man har hemma t ex ett grönkålsblad. Och så har jag alltid i någonting fryst också, oftast frysta bär; svarta vinbär, blåbär och lingon. Är någon nyfiken på pulvret som jag har i så är det Life Drink från Terranova.

Havreplättar
Idag provade jag ett recept från Linnéas skafferi. Jag använde havremjöl och havredryck. Jag la även till 1 msk fiberhusk och litegrann rismjöl och så 2 msk naturell kvarg. Som topping hade jag kvarg, hallon och akaciahonung. Alla i familjen åt! ...fast de hade sylt.

Grillat
Vi gör ofta hemburgare, alltså egna från grunden med nötfärs. Denna gången var det dock färdigköpa hamburgare som vi grillade. Istället för bröd hade jag egenodlade salladsblad, tomat, kokt sparris, avokado, chèvre-getost med rödbetor. Och så några pommes med ketchup också.
 
Omelett
Nej det är inte omelett utan det är en förenklad variant; stekta grönsaker med ägg. Jag steker i smör t ex morotsslantar, broccoli, spenat, champinjoner, skinka, vad jag har. Kryddar och pepprar. Sedan knäcker jag över ett par ägg och rör runt. Lätt att ta till när fantasin tryter.
 
Det var dags att uppdatera kategorin mat. Här kom 4 saker på en gång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0