Söndag / Midsommar / jackbox games

sondag
midsommar
Midsommarafton
Vi åt en god midsommarlunch i uterummet. Matjessill från Klädesholmen, gräddfil med gräslök, potatis, rädisor. Salladsbladen är egenodlade! Sedan åkte vi till våra goda vänner. Med oss hade vi en jordgubbstårta.

Tårta
Jag bakade en tårta från detta receptet: Midsommartårta! Jag hade skivade bananer och jordgubbar i mellanlagret. Och där borde jag haft vaniljkräm istället för grädde. På toppen hade jag grädde, mandelspån, jordgubbar, hallon och blåbär. Det blev gott!

Piggelin
Kompisarna hade fixat Piggein-drinkar! Det blev några olika varianter. Min var med päronsoda och flädersaft. Barnen hade förstås också alkoholfria. De andra hade Bacardi i sina.

Jackbox
Efter att vi hade ätit hemburgare var det dags att spela spel. De hade köpt ett tv-spel som heter Jackbox partypack 3. Det vi behövde göra var att gå in via våra mobiltelefoner på Jackbox.tv och skriva in en kod. Sedan fick vi t ex rita bilder och skriva texter som passade att göra roliga t-shirts av i Tee K.O. I ett av de andra spelen gissade man på olika frågor och tävlade mot varandra då såklart. Jättekul! Speciellt när vi var 8 personer som spelade tillsammans.

Grillat
På lördagkvällen grillade vi fyra i familjen hemma. Fläskytterfilé. Till det hade vi sötpotatis och rödbetor med chèvre. Tomater med mozzarella, sallad, tzatziki. Sedan satte jag mig i tv-soffan för att se Sverige möta Tyskland i fotbolls-VM.

sondag

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0