Ta hand om dig! :-)

halsa
  Bilder: Aqua dental, Bokus, Lina Björkskog, Niana, Spinex.

Fem viktiga saker för ett friskare liv:

Tänderna! Ta hand om tänderna och munnen. Undvik rotfyllningar och tandlossning. Gå till tandläkaren regelbundet för upptäcka och förebygga problem. Borsta inte direkt efter du ätit utan vänta en stund.

Tarmfloran! "Tarmarna har betydelse för immunförsvaret, magens kommunikation med hjärnan och resten av kroppen, samt kopplingarna mellan fysiska och psykiska sjukdomstillstånd och tarmfloran. Dessa bakterier är också vårt bästa försvar mot andra, elakartade bakterier".

Fötterna! Glöm inte fötterna. De behöver gymnastik och massage. Jag behöver till exempel göra övningen på bilden. Är din stortå insvängd, Hallux Valgus, finns det tips på övningar här.

Beröring! Olika sorters beröring, inte bara sinnet utan även och kroppen. Hormonet Oxytocin motverkar stress och stimulerar läkning och stärker bandet mellan människor. Massage ger bättre sömn.

Ryggen! En rörlig rygg är nyckeln till ett långt liv. Fortsätt med yoga och rörlighetsträning varje dag. Här finns övningar för rörlighet och stretching.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0