April 2020 månaden i bilder

tankebubblor
tankebubblor
tankebubblor
tankebubblor
 
Då var det dags att sammanfatta april 2020 i bilder.

Moodboard april 2020

mood
  Bilder: Caroline Svedbom, Gina Tricot, Society Limonta, Cervera.

Dottern har ju hål i örsnibbarna nu och har nyligen fått börja byta mellan örhängen. Detta känns som en fin present till henne framöver. Mini drop light peach örhängen och matchande halsband.

Pastellfärger och en snygg trench coat till våren. En stor men tunn pläd i ull. Och så funderar jag på bestick. Kingham från Robert Welch syns på bilden. Jag är så trött på våra Dragon från Ikea nu ...vill ha något annat. Men väntar nog till vi har en ny diskmaskin med besticklåda längst upp där man sorterar och separerar. Jag tror att det är bättre för besticken än vad bestick-korgen är.


Dagens låt: Teena Marie - I need your lovin'

Söndag / tussilago / luftrenare

sondag
tussilago
Tussilago
Så härlig med promenad på landet! Så fint när man hittar tussilago. Dottern och jag fick en rejäl dos frisk lantluft under tiden som P målade brädor som vi ska ha till garaget sedan. Sjön speglade himlen så fint och vitsipporna blommade hos barnens farmor och farfar.

Luftrenare
I fredags köpte vi en luftrenare till dotterns rum. Den har tre lägen. Hon kan ha den igång i sitt rum på natten på tystaste läget. Det känns friskare! Vi städar extra ofta nu också i pollentider.

Permitterad
Första veckan som permitterad har passerat och det har gått bra. Konstigt att jobba två dagar och vara hemma fem när det brukar vara tvärtom!

Rabarberpaj
Tillägg: Årets första rabarberpaj! P hittade ett bra glutenfritt recept 2017 och det har vi ofta bakat efter sedan dess: Frasig rabarberpaj.

sondag

Eurovision 2020

"Det blir Eurovision Song Contest för de svenska tv-tittarna även i år. Även om det blir på ett lite annorlunda sätt. – Nu om någonsin behöver vi något positivt att se fram emot. Därför är det med stor glädje som vi kan berätta att vi kommer att kunna samlas framför Eurovision-sändningar i maj. Programmen kommer att se lite annorlunda ut, men vi räknar med att bjuda på en musikfest som engagerar och underhåller i sann Eurovision-anda".

Eurovision-veckan startar lördagen den 9 maj med ”Inför ESC” där David Sundin med Christer Björkman som sidekick presenterar årets 41 bidrag. Här startar också omröstningen i Mello-appen. Vilka 25 bidrag vill den svenska publiken se i final?

Torsdagen den 14 maj direktsänds ”Sveriges 12:a” från SVT i Stockholm. I programmet visas de 25 finalister som tittarna har röstat fram i Mello-appen under veckan. Där och då röstar tittarna igen, och korar svenska folkets Eurovision-vinnare 2020.

Lördagen den 16 maj sänder SVT och många andra länder i Europa Eurovision: Europe Shine a Light – en två timmar lång sändning med start kl 21.00. I programmet hyllas sångerna som skulle varit med och tävlat i Rotterdam och kända artister från de senaste tävlingsåren bjuds också in att framföra välbekanta sånger ur Eurovision-historien.

https://blogg.svt.se/melodifestivalen-expertbloggen/klart-for-eurovision-vecka-i-svt/

Eurovision-veckan 2020
• Eurovision: Inför ESC, lördag 9 maj kl. 21.00 i SVT1 och SVT Play.
• Eurovision: Sveriges 12:a, torsdag 14 maj kl. 21.00 i SVT 1 och SVT Play.
• Eurovision: Europe Shine a Light, lördag 16 maj kl. 21.00 i SVT1 och SVT Play


Soft spot

hemma
hemma
 
En spot med ett soft sken som har det fyndiga namnet Soft spot. Den är av glas och plast och kommer från Rosendahl och har en USB-uppladdningsbar LED-lampa och lyser i ca 15 timmar på en laddning.


Dagens låt: Perrin Lamb - Little bit

tulpanerna i trädgården

garden
garden
 
Pärlhyacinter, pionknoppar, och så tulpanerna...
Som jag har längtat efter tulpaner i trädgården!


Dagens låt: The Sounds - Safe and sound

Trevlig helg! / fredagslistan / minnet

helg
helg
  Bild: Pinterest

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
Ledig dag och vackert väder.

VECKANS TV-SERIE:
Homeland!

VECKANS 9GAG:
Ram Jam Black Betty.
Söt bebis med vattenflaska.
Den rätta känslan.
Sortera efter storlek.
Så kan växter skydda mot erosion.
Liv på jordklotet.
Ryggraden när du lyfter tunga saker.
Optical illusion.
Snyggt jobbat GoPro.

VECKANS HÄLSO-TIPS:
Ju mer tillsatt socker vi äter desto mindre av viktiga näringsämnen som mineraler, C och D-vitamin får vi i oss visar en ny studie från Lunds universitet.
https://kurera.se/ju-mer-socker-desto-mindre-naring-far-vi-i-oss-visar-ny-studie/

VECKANS UTROPSTECKEN:
https://humanparts.medium.com/men-cause-100-of-unwanted-pregnancies

VECKANS TANKE:
Ta var på tiden genom att vila mycket eller få mycket gjort?
Hitta en lagom balans och njuta av nuet.


Dagens låt: Ana Diaz - Magnolia

Bloggtips: Vulverine / normalt

bloggtips

Klicka på länkarna för att läsa hela texterna!

"När kroppen, specifikt kvinnokroppen, reduceras till en maskin så går det också att beskylla personen i kroppen för misslyckande när hennes kropp inte levererar som vore den just en maskin. Vilket den aldrig kommer vara, men patriarkatet och kapitalet tjänar på att kvinnor skäms. ”Din kropp svarar inte på medicinerna”, ”dina ägg är dåliga/slut”, ”din livmoder vill inte ta emot embryot”, ”dina värkar är inte starka nog, du kommer inte kunna föda själv”, ”jag är förlossningsläkare och ska nu förlösa ditt barn”, eller helt enkelt ”du kan bara bli av med din pms genom att medicinera bort din menscykel och din fertilitet”
-Köp det inte, svälj det inte. Ta inte de orden i din mun.
Testa att säga: ”Detta är inte min medicin”
”Just nu kanske jag inte orkar ägglossa”
”Vilken näring behöver jag för att kunna vara en trygg plats för ett nytt liv?”
”Jag kan inte slappna av och föda under de här omständigheterna”
”Hur vill jag föda mitt barn?”
Jag kan må bra i min egen kropp utan medicinsk manipulation”.
Bara smaka på dem. Nya meningar, ett nytt språk. / Vulverine
Läs hela! https://www.instagram.com/p/B7WvR3TpnBL/?igshid=1wm23btupq1j
 
"TÄNK INTE SÅ MYCKET PÅ HUR DU MÅR, flicka lilla, sade gynekologen! Vad du känner och vill gällande din egen kropp måste först filtreras genom samhällsnormen att du och din reproduktivitet MÅSTE hållas i schack. Tyst, snäll, kemiskt kastrerad och betalande är ju en ung kvinnas allra bästa look! Under feministisk flagg förstås, för det här med p-medel är ju en RÄTTIGHET vi kämpat för. Kvinnor har mått skit på de här medlen i 60 år, vad gör dig så speciell? Kom inte här nu och lyssna på din kvinnokropp, den har inget vettigt att säga serru! Vill du något annat än standard-praxis ska du skammas, gärna i gynläge." eller??? Läs hela texten här:
https://www.instagram.com/p/B_PLt72Jl33/?igshid=2lkz3xdv97kp
 
”Normalt” vs friskt
Jag hoppas att jag under min livstid får se en era där vi inte längre slänger oss med ”det är bara så det är att vara kvinna”, ”vissa har det så”, eller ”pms/mensvärk mm är NORMALT”. Normalt betyder VANLIGT, inte friskt!
Att många kvinnor lider betyder inte att vi inte KAN må bättre.
Vi inte bara accepterar att höra det från samhället och våra vårdgivare, vi upprepar det själva, när vi utan ifrågasättande sväljer att
”Jag var tvungen att ta x medicin/behandling för att jag är en sån som bara liksom har mensvärk/cystor/pcos etc. Jag har fått den diagnosen!”.
... ... "Hur kan ett ”feministiskt” samhälle acceptera att kvinnlig ohälsa räknas som normalt, kroniskt och obotligt? Inställningen att sjukliga symptom som accentueras under menscykeln är normala och acceptabla är det stora problemet här, och jag tänker fan inte ge mig förrän vi gör upp med den." / Vulverine https://www.instagram.com/tv/B_TFJRQpSdP/?igshid=ilx5kefhu3v9
 
och kolla in:
https://humanparts.medium.com/men-cause-100-of-unwanted-pregnancies-eb0e8288a7e5 (!!!)

Collage / jumpsuit / pilgrim

collage
collage

 Söta örhängen med glasstenar från Pilgrim. Khakigrön mönstrad klänning Arket. Cool stråväska där också! Buckhorn brown mörkgul klänning i lin från Part Two. Den är så fin! Svart-vit jumpsuit H&M. Mörkbeige jumpsuit H&M. Kamel figursydd kavaj H&M. Svart axelremsväska Cos. Tommy Hilfiger skor.


Dagens låt: Selena Gomez, Benny Blanco - I can't get enough

Söndag / linoljesåpa / permittering

sondag
sondag
Linoljesåpa
Äkta linoljesåpa från Källans naturprodukter är användbar till mycket. Jag har blandat ut den med vatten i en sprayflaska som jag har i köket och städar med.

Örtte
En lite ovanligare sorts te från pH-balans med timjan, lindblom, fläderblom, m.m. Det skiftar färg i grönt och lila och doftar timjan med smakar inte så starkt.

Grillpremiär
Fläskytterfilé på grillen igår! Potatis, morot, palsternacka, rödbetor, crème fraîche sparris, lök, samt nyskördad egenodlad gräslök. Alla fyra var hemma.

Shopping
En mönstad ljusblå blus från Vero Moda till mig och en stickad kofta med fina knappar till dottern. Hon fick också ett pärlhalsband. Vi köpte även gröna fuskväxter på Lagerhaus till hennes rum och en till uterummet.

Permitterad
Från och med nästa vecka ska jag bara vara på jobbet två dagar i veckan. Det är en korttidspermittering som gäller alla på min arbetsplats. Vi vet såklart inte hur länge men hoppas på att snart vara tillbaka igen. Jag är vid gott mod och jag tänker ta vara på tiden hemma. Det är ju vår! Dottern, som pluggar hemma, och jag får samsas. Jag ser fram emot promenader och så blir det nog en hel del träning, matlagning och storstädning varvat med tv-serier.

sondag

Högvår

rabarber

Det blir högvår idag. Vi brukar göra rabarberpaj på högvåren. Det ser ut som det kommer gå bra även detta året för rabarbern växter så det knakar.


Dagens låt: Fletcher - Forever

Pionknoppar / tulpaner / gräslök

garden
garden
Pärlhyacinerna blommar. De gulvita tulpanerna blommar och snart kommer det fler färger! Det vinröda på bilden är pionens knoppar. I odlingslådan skördade Raring gräslök igår den 18 april. Vi hade grillpremiär.

garden

Mörkläggande rullgardiner

hemma
hemma
 
Jag var på Jysk igår och köpte 3 mörkläggande rullgardiner. 230 kr/st.
Nu kan vi lättare titta på tv på dagen :-)

Trevlig helg! / fredagslistan / befruktningen

helg
helg
  Bild: Woodland Chorus Sanderson.

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
Massage, solsken,

VECKANS TV-SERIE:
Älska mig.

VECKANS 9GAG:
Härligaste skrattet!
När komedin peakade!

VECKANS LÄS-TIPS:
http://4health.se/

VECKANS HÄLSO-TIPS:
https://kurera.se/zink-viktigt-for-immunforsvaret-har-ar-mat-med-mycket-zink/

VECKANS UTROPSTECKEN:
Det går inte att förklara befruktningen så enkelt som att "snabbaste spermien vinner" Äggen är inte så passiva som man kanske tror/trodde...
https://www.facebook.com/Vulverine/
"Choosy Eggs May Pick Sperm for Their Genes, Defying Mendel’s Law
The oldest law of genetics says that gametes combine randomly, but experiments hint that sometimes eggs select sperm actively for their genetic assets."
https://www.quantamagazine.org/choosy-eggs-may-pick-sperm-for-their-genes-defying-mendels-law-20171115/ och https://www.genetics.org/content

VECKANS TANKE:
Vinster med fertilitetsförståelse som INTE har att göra med fertilitet.
https://www.instagram.com/p/B-_5z0FJiiB/?igshid=gm2unguwm5ih


Dagens låt: Laleh - Det kommer bli bra

Collage / gult / stor klänning

collage
collage
 
Lite vår-vibbar i dagens collage!
Halsband i stål Confetti från Edblad. Ljusblå skjorta i linmix H&M. Hawaii mönstrad skjorta i lin från Stenströms. Rutig knytblus från Lindex. Klänning med puffärm H&M. Axelremsväska i rotting H&M. Gul blus KappAhl. Rutiga byxor KappAhl. Skor New Balance. Jag är sugen på blus i den rätta gula färgen! Och en stor rymlig klänning och mysa runt i hemma i sommar!


Dagens låt: Tove Lo - Sweettalk my heart

Alexander Bard om coronapandemin m.m.

Frida Trendenser tipsade om detta avsnitt av Börssnack YouTube. Pandemi eller panhysteri – Alexander Bard förklarar | Börssnack med Hansén & Olavi.
Jag spolade mig fram till 32 minuter och sedan lyssnade jag fram till slutet. Jag lyssnade i ca 1 timme. Alltså; det var intressant och lärorikt! Om flockimmunitet, kampen om respiratorerna, politisk vanskötsel, ekonomisk kris, framtiden m.m.

Söndag / påsken / pussel

sondag
sondag
Påsken
Vi har varit hemma, förstås. Det har varit både skönt och påfrestande.

Pussel
"Med Wasgij pussel så ska du inte lägga pusslet som du ser på kartongen utan den ger dig bara ledtrådar till hur pusslet ska se ut så att du kan lägga pusslet. Klurigt men super roligt! Perfekt för alla pusselälskare.I den här upplagan så ska du lägga pusslet utifrån vad som ska hända i framtiden! Använd din fantasi och ta hjälp av alla ledtrådar som finns på pusselkartongen för att lösa och lägga pusslet." Dottern och jag lånade ett kul pussel av goda vänner!

sondag

Bloggtips: Vulverine / Vilda barn

bloggtips
 
Jag kan verkligen inte sluta att uppmana er alla att läsa Jenny Koos texter! Hon skriver så bra på sin blogg och på Instagram om allt som kvinnor, och hela samhället, behöver höra!

"Hela historien bakom de preventivmedel som vi i Västvärlden betraktar som en ”feministisk rättighet” är fullkomligt impregnerade i vit kolonialism, misogyni och skrupellös kapitalism". "P-piller mfl hormonstörande preventivmedel, och även olika implantat, har traditionellt (och förmodligen fortfarande) testats på fattiga kvinnor i tex Latinamerika, där dödsfall m.m. har kunnat tystas." Läs hela texten här: https://www.instagram.com/p/B12BYnIit97/?igshid=1e6sqnw81m85l

"Mitt problem med tex Bill Gates satsningar i ”tredje världen” är inte tillgången på preventivmedel eller abort, den borde vara helt given.
Självklart hade jag gärna sett att kvinnor överlag fick mer kunskap om sina kroppar också, men det betyder inte att jag är emot hormonstörande preventivmedel ur ett rättighetsperspektiv.
"Däremot äcklas jag av den djupt kolonialistiska idén om att det fattiga befolkningar behöver är kastreringsmedel via vitas bistånd, när samma vita har nog med pengar att i princip få hela länder på fötter vad gäller specifikt kvinnors utbildning (inkl sexualupplysning för alla), infrastruktur, rent vatten osv.
Men istället lägger man fokus på investeringar i samarbete med läkemedelsföretag, på biverkningstyngda medel som definitivt inte kommer lyfta sagd befolkning ur fattigdom, och i områden där deras lidande till följd av sagda medel aldrig kommer att rapporteras in.
I min mening är det ett rent eugenistiskt (rashygieniskt) initiativ, och man använder utsatta människor som försökskaniner."

https://www.instagram.com/p/B15ux1Yi3ko/?igshid=c0wwyxyrdmhx

"Födelsekontroll och steriliseringar har alltid varit kolonialismen och imperialismens verktyg, även i Sverige. Tvångssteriliseringar har skett i så många glest befolkade områden, som Arktis, Amazonas etc. och de som har drabbats har alltid varit fattiga, urfolk och hbtq-personer. Det finns ett ekonomiskt intresse i många av fallen, de bebor områden som man vill åt för att plundra, men också rasism såklart. Man hör ofta argumentet att vi är för många för att resurserna på planeten ska räcka, men det stämmer inte. Vi producerar över 4000 kcal mat om dagen, av både proteiner och kolhydrater. Problemet är felfördelningen, överkonsumtionen och slöseriet i västvärlden. Om alla levde som vi i väst så skulle vi behöva 4 jordklot ja. Fattiga gör, som du har förklarat @vulverinekoos , inte alls samma klimatavtryck. Man får också komma ihåg att det täta barnafödandet är ett direkt resultat av nya vanor skapade av kapitalismen. Företagen som tillverkar bröstmjölksersättning, t.ex. Nestlé, har med oerhört smutsiga medel lurat folk i fattiga länder att sluta amma och börja ge ersättning. Amningen, långtidsamningen, har tidigare varit ett effektivt sätt att förhindra graviditeter, inte bara av hormonella skäl utan också eftersom det i många kulturer råder ett sextabu vid amning. Nestlé har kommit till fattiga områden och erbjudit gratis ersättning, ofta klädda i vita rockar som läkare. Det har lett till att kvinnors bröstmjölk har torkat ut. Alltså fler födslar. Eftersom bröstmjölksersättning med smutsigt vatten dessutom leder till diarréer och död så har familjer också velat föda fler barn så att åtminstone något överlever, och sedan är det dessa fattiga människor som får skulden för att planeten går åt helvete. Allt hänger ihop."
https://www.instagram.com/vildabarn/?hl=sv

Ett litet manifest att utgå infrån! (om kvinnors kroppar, mens, mensvärk m.m. Lyssna här: https://www.instagram.com/p/BipChKdF4Ed/

Bloggtips: Chic & Fair / förlossning m.m.

tips

Chic & Fair - ekologisk skönhet, giftfri vardag, vintage.
Jag hittade en fin blogg!
Läs om Fröken Duktig-beteende, att gå in i väggen, Ayurveda,
https://chicandfair.wordpress.com/2014/03/15/froken-duktig-gick-i-vaggen-upptackte-ayurveda/
Fertilitet, att bli gravid, d-vitaminbrist, Q10,
https://chicandfair.wordpress.com/2017/12/07/fordomar-och-lardomar-kring-fertilitet/
Hur man förbereder sig för en drömförlossning.
https://chicandfair.wordpress.com/2018/01/10/min-alternativa-forlossningsberattelse/
Tips för trög mage, grötrecept, bajspall, magbakterier med mera.
https://chicandfair.wordpress.com/2019/02/17/tips-for-trog-mage/


Dagens låt: Alesso, Liam Payne - Midnight

Trevlig helg! / fredagslistan / Glad Påsk

helg
helg
 Bild: Nilla Tankebubblor

Fredagslistan fast det är Skärtorsdag.

VECKANS BÄSTA:
Påsklov! Det är Skärtorsdag och jag tar påskledigt nu. Skönt!
GLAD PÅSK.

VECKANS PÅSK-PYSSEL:
https://helenalyth.se/2020/04/05/paskliljor-av-papper/

VECKANS TV-SERIE:
Kungliga smycken! På SVT. Så fint.

VECKANS 9GAG:
How social media works.
Kelig kissekatt som låter husse spela piano.
Book club...!
In the air tonight.
Hur allvarligt är det?
Följ reglerna.
Lek med tärningar.
Den rösten! Peter Cullen.
En hjälte?? Share the realness.

VECKANS LÄS-TIPS
Planera för framtiden. Ekonomi och hälsa.
https://martinajohansson.se/planera-for-framtiden-med-negativ-visualisering/

VECKANS HÄLSO-TIPS:
Andningsteknik. Genom näsan, från magen, avspänd och lugn, rytmiskt, tyst.
https://kurera.se/upptack-de-manga-halsoeffekterna-av-att-andas-ratt/

VECKANS UTROPSTECKEN:
Vitlök, rödlök, oregano, rosmarin, spenat, paprika, citron m.m.
https://kurera.se/diamantis-sa-jobbar-vi-inom-kinesisk-medicin-for-att-starka-immunforsvaret/


Dagens låt: Isak Danielsson - Silence

want need wear read

want
 
Want: Ernst spillkum i stengods. Miro pläd i våfflad bomull Tell me More.
Örtte "Luftvägar" med Läkemalvarot, Lindblom, Fläderblom, Tussilagoblad, Styvmorsviol, Isop, Timjan, Kamomill, Jättemalva. från pH-balans.
Need: Ett lagom stort fat som ett enkelt fågelbad till trädgården. Plantagen.
Wear: Grönmönstrad ankellång klänning med knappar från Arket.
Read: Ayurveda - traditionell kunskap för en modern livsstil av Janesh Vaidya.


Dagens låt: JP Cooper - In these arms

[ Moodboard ] april 2020

mood
 
1. Shell pot kruka med matt utsida från Ferm Living.
2. Små ljuslyktor i alabastersten från Egypten. Onödigt Snyggt.
3. Svart tanktop med axelvaddar H&M.
4. Påslakan-set i bomull från Juniper.
5. Ek parkettgolv nouveau blonde från Kährs. Bloggtips: Emma Melin! Så fint hem!
6. Utemöbler i pulverlackat rostfritt stål från Design of_.
7. Tålig mönstrad matta Ellos.


Dagens låt: Sam Feldt, Rani - Party like Post Malone

handkräm

handkram

Handkräm från: Dr Sannas och Rosenserien och Maria Åkerberg x 2 och Esse och Annemarie Börlind och Naturativ och c/o Gerd och John Masters och Mádara.

Steg ett är att använda en mild tvål som inte är uttorkande. Organics by Sara och Loelle är mina favoriter just nu och gärna fast tvål. Sedan behövs det också bra olja och handkräm.
 
"Eksem blir sämre när man utsätter sig för vatten och uttorkande tvålar. Starka tvålar förstör lipidbarriären, alltså fettlagret, och detta rubbar även vår viktiga bakterieflora och försvar som finns på huden.Johanna Bjurström tipsar därför om att använda en tvål utan skadliga tensider och undvika tvålar med syntetiska kemikalier, som exempelvis SLS och SLES, som både är uttorkande och dåliga för miljön."
https://kurera.se/torra-hander-sa-tar-du-hand-om-din-hud-i-coronatider/

Söndag / tvål / uterummet

sondag
sondag
Penséer
Så glad jag blev när jag såg några små penséer i gräsmattan vid syrénerna. Spontant frösådda. Jag brukar ju ha penséer i krukor i trädgården så det är väl inte så konstigt. Men roligt!

Uterummet
Vi har börjat att städa så smått i uterummet. Slipat de båda borden.Tvättat fönster och dammsugit. Det är nog många som kommer att piffa hemma och i sina trädgårdar detta året...

Påsk
Nästa vecka är det påsklov. Vi har ombokat vår skidresa till nästa år. Så jag hoppas på fint väder här hemma till helgen som kommer.

sondag

Månadens lista - april

listan
Skingra tankarna för en stund. Här kommer lite förströelse i form av en ny Månadens lista! Kategorierna denna gången är doft, smycke, frisyr, kudde, tapet, rullgardin, kläder, drömresmål, citat och musik ♡

listanDoft Det är inte någon stark doft alls på denna tvålen, utan behaglig Lavender & Geranium. Den innehåller rapsolja, kokosolja, glycerin, sheasmör, kakaosmör Läs mer här: Organics by Sara. I tvålfatet har jag lagt en luffakudde av luffagurka. (Foto: Nilla)


listan
Smycke You & me från Efva Attling. Detta skulle jag vilja ha med en längre kedja.

listanFrisyr Double dutch braids. Tjocka utbakade flätor utan bena. Snyggt!

listanKudde brun PomPom-kudde från By On. Onödigt Snyggt.

listanTapet Dahlia Garden av Jenny Hahne Gadd från Boråstapeter.

listanRullgardin transparent från Dekosol Hemtex.

listanKläder Älskar byxorna! och t-shirten och allt i brunt läder.

listanDrömresmål Fjällvandra i Härjedalen.

listanCitat Consider how hard it is to change yourself,
and you'll understand what little chance you have in trying to change others.

listan
 Musik The Weeknd - Blinding Lights

Fill in the blanks... Hemma

hemma
godis
 
Mina vänner Hemma hos-versionen à la Trendenser.

Här kommer mina svar:
1. Min favoritplats hemma är… i tv-soffan, längst in i hörnet.
2. Min käraste ägodel är… mina ringar och mitt halsband.
3. Jag samlar på… mina foton och dagböcker.
4. Det första jag gör när jag kommer hem är… byter kläder. Och ibland sträcker jag ut mig på sängen i tio minuter, eller lägger mig med benen uppåt en stund.
5. Min älsklingsfärg är … grön. Jag gillar så många färger ju!
6. Det här skulle jag lämna kvar om allt brann ner… allt som går att ersätta det lämnar jag kvar. Jag tar med min familj och det viktigaste. Ibland fantiserar jag om att gör mig av med allt och börja om på nytt med nya möbler och nya saker, fast jag vill välja ut mina favoriter först.
7. När ingen är hemma brukar jag… vila mig och se på tv. Är jag hemma själv mer än en dag så börjar med att städa för att sedan kunna njuta av att ha det rent och fint extra länge :-)
8. Mitt bästa loppisfynd är… har inget.
9. Det här vardagsljudet gör mig lycklig… en sprakande brasa, fast det tillhör inte vardagen. Diskmaskinen låter lite hemtrevligt tycker jag.
10. Den som hälsar på hos mig får inte… vara i sovrummet.
11. Jag fantiserar om att… bo någonstans med utsikt! Jag vill kunna se långt, se horisonten och se solnedgången och kanske en sjö.
12. Mitt lyckligaste minne från mitt nuvarande hem… när köket var nyrenoverat.

Min dotter ville också vara med:
1. Min favoritplats hemma är… mitt rum, det är som jag vill ha det!
2. Min käraste ägodel är… mina teckningar och mina kläder och smycken.
3. Jag samlar på… foton och teckningar.
4. Det första jag gör när jag kommer hem är… byter om till mjukiskläder.
5. Min älsklingsfärg är …grön och beige.
6. Det här skulle jag lämna kvar om allt brann ner… allt som går att ersätta.
7. När ingen är hemma brukar jag… lyssna på musik, dansa och sjunga.
8. Mitt bästa loppisfynd är… en drömfångare.
9. Det här vardagsljudet gör mig lycklig… musik och regn på altantaket.
10. Den som hälsar på hos mig får inte… sitta i sängen, bara på en filt.
11. Jag fantiserar om att… att bo i ett penthouse i N.Y.
12. Mitt lyckligaste minne från mitt nuvarande hem… när vi skottade snö på taket!

Trevlig helg! / fredagslistan / koffein och kostråd

helg
helg
 Bild: Desenio

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
Jag köpte ny tvål; en fast tvål från Organics by Sara.

VECKANS TV-SERIE:
Bäst i test, Homeland,

VECKANS 9GAG:
Framtiden.
Att skapa en låda som passar.

VECKANS YOUTUBE-TIPS:
Tips från pappa: Helan och Halvan :-)

VECKANS HÄLSO-TIPS:
"att helt utesluta animaliskt fett och animaliskt protein för att få bättre hälsa… Där är min och mina kollegors erfarenhet rätt enhällig: det är generellt sett en dålig idé i längden för menstruanter."
Kostråd från Vulverine https://www.vulverine.se/blogg/vegan/

VECKANS UTROPSTECKEN:
Sluta med koffein: https://www.vulverine.se/blogg/kaffe/

VECKANS TANKE:
Vara ute i friska luften, fortsätta att motionera, sova gott och äta nyttig mat.


Dagens låt: Troye Sivan - Take yourself home

Scillor i blåst

garden
garden
Det som blommor i trädgården just nu är några små scillor.

april

RSS 2.0