Bloggtips: Vulverine / Vilda barn

bloggtips
 
Jag kan verkligen inte sluta att uppmana er alla att läsa Jenny Koos texter! Hon skriver så bra på sin blogg och på Instagram om allt som kvinnor, och hela samhället, behöver höra!

"Hela historien bakom de preventivmedel som vi i Västvärlden betraktar som en ”feministisk rättighet” är fullkomligt impregnerade i vit kolonialism, misogyni och skrupellös kapitalism". "P-piller mfl hormonstörande preventivmedel, och även olika implantat, har traditionellt (och förmodligen fortfarande) testats på fattiga kvinnor i tex Latinamerika, där dödsfall m.m. har kunnat tystas." Läs hela texten här: https://www.instagram.com/p/B12BYnIit97/?igshid=1e6sqnw81m85l

"Mitt problem med tex Bill Gates satsningar i ”tredje världen” är inte tillgången på preventivmedel eller abort, den borde vara helt given.
Självklart hade jag gärna sett att kvinnor överlag fick mer kunskap om sina kroppar också, men det betyder inte att jag är emot hormonstörande preventivmedel ur ett rättighetsperspektiv.
"Däremot äcklas jag av den djupt kolonialistiska idén om att det fattiga befolkningar behöver är kastreringsmedel via vitas bistånd, när samma vita har nog med pengar att i princip få hela länder på fötter vad gäller specifikt kvinnors utbildning (inkl sexualupplysning för alla), infrastruktur, rent vatten osv.
Men istället lägger man fokus på investeringar i samarbete med läkemedelsföretag, på biverkningstyngda medel som definitivt inte kommer lyfta sagd befolkning ur fattigdom, och i områden där deras lidande till följd av sagda medel aldrig kommer att rapporteras in.
I min mening är det ett rent eugenistiskt (rashygieniskt) initiativ, och man använder utsatta människor som försökskaniner."

https://www.instagram.com/p/B15ux1Yi3ko/?igshid=c0wwyxyrdmhx

"Födelsekontroll och steriliseringar har alltid varit kolonialismen och imperialismens verktyg, även i Sverige. Tvångssteriliseringar har skett i så många glest befolkade områden, som Arktis, Amazonas etc. och de som har drabbats har alltid varit fattiga, urfolk och hbtq-personer. Det finns ett ekonomiskt intresse i många av fallen, de bebor områden som man vill åt för att plundra, men också rasism såklart. Man hör ofta argumentet att vi är för många för att resurserna på planeten ska räcka, men det stämmer inte. Vi producerar över 4000 kcal mat om dagen, av både proteiner och kolhydrater. Problemet är felfördelningen, överkonsumtionen och slöseriet i västvärlden. Om alla levde som vi i väst så skulle vi behöva 4 jordklot ja. Fattiga gör, som du har förklarat @vulverinekoos , inte alls samma klimatavtryck. Man får också komma ihåg att det täta barnafödandet är ett direkt resultat av nya vanor skapade av kapitalismen. Företagen som tillverkar bröstmjölksersättning, t.ex. Nestlé, har med oerhört smutsiga medel lurat folk i fattiga länder att sluta amma och börja ge ersättning. Amningen, långtidsamningen, har tidigare varit ett effektivt sätt att förhindra graviditeter, inte bara av hormonella skäl utan också eftersom det i många kulturer råder ett sextabu vid amning. Nestlé har kommit till fattiga områden och erbjudit gratis ersättning, ofta klädda i vita rockar som läkare. Det har lett till att kvinnors bröstmjölk har torkat ut. Alltså fler födslar. Eftersom bröstmjölksersättning med smutsigt vatten dessutom leder till diarréer och död så har familjer också velat föda fler barn så att åtminstone något överlever, och sedan är det dessa fattiga människor som får skulden för att planeten går åt helvete. Allt hänger ihop."
https://www.instagram.com/vildabarn/?hl=sv

Ett litet manifest att utgå infrån! (om kvinnors kroppar, mens, mensvärk m.m. Lyssna här: https://www.instagram.com/p/BipChKdF4Ed/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0