Boktips

bok
 
1. Förundrans-effekten av Sara Hammarkrantz och Katrin Sandberg.
"Förundran är att se storheten och det ofattbara i det som omger dig. Att hänföras av en gnistrande stjärnhimmel, uppslukas av ett vackert musikstycke eller känna aha-upplevelsen när du ser eller förstår något bortom det du trodde var möjligt. Förundran kan ge dig gåshud och välbehag, men också minska oro och stress, göra dig mer generös och engagerad och kanske till och med dämpa inflammationer."

2. Hormonbibeln 2,0 för kvinnor genom hela livet av Martina Johansson.
"Vad är naturligt och vad är onaturligt när det kommer till hormonsvängningar och menstruationer? Varför blir vissa gravida med en gång medan andra får kämpa i flera år? Vad finns det för alternativ till hormonella preventivmedel? Finns det hormonpreparat som är bra, eller är alla farliga?"

3. Nya Sluta kämpa - börja leva! av Sanna Ehdin.
"Bli fri från oro, stress, rädslor och ångest! Släpp fram din dolda kapacitet! Lär dig Happy Heart-metoden som förändrar ditt liv. Känna dig nöjd och tillfreds i livet varje dag, och klara utmaningar på ett enkelt sätt som aldrig förr. Att vara levande och känna lycka är precis som hälsa ett aktivt val! Släpp det som inte kan ändras så frigör du energi till det som kan."

4. Förundran av Maria Borelius.
"De verktyg som hjälper oss att gå från stress till lycka, lugn och läkning. Det handlar om förundran, eller awe på engelska. De positiva wow-känslor som bland annat väcks av naturupplevelser, mänsklig närhet, stor konst och musik, vackra solnedgångar och annat vi tycker om och som får oss att häpna. Detta var en av hörnstenarna i Maria Borelius bästsäljande böcker Hälsorevolutionen och Bliss, och det är ett av de ämnen som fascinerat läsarna allra mest."

5. Balans naturlig väg till friskare sköldkörtel av Karin Björkegren Jones.
"Här skriver Karin Björkegren Jones om sin sjukdomsresa och jakten på alternativa och naturliga botemedel. Du lär dig allt om sköldkörteln. Karin Björkegren Jones är författare, yogalärare och en välkänd hälsoprofil som har skrivit flera omtyckta böcker om kvinnors hälsa. Bland annat ”Knip för bättre hälsa” och ”Omstart – för en starkare, renare och friskare kropp”.

6. Ett vet jag säkert av Oprah Winfrey.
"Hon är kvinnan som gick från att inte ha någon­ ting alls till att bli Oprah med hela världen. I Ett vet jag säkert har Oprah Winfrey samlat några av sina mest tänkvärda krönikor på ämnen som glädje, tacksamhet, möjlighet och kraft. Boken erbjuder en sällsynt och privat insyn i en av världens mest extraordinära kvinnors hjärta och själ. Hon berättar ohämmat om sitt liv, och roliga anek­doter blandas med tragiska minnen. Samtidigt bjuder boken på råd som hjälper läsaren att locka fram det bästa inom sig själv, och att leva livet fullt ut."

7. Wisdom Of Sundays av Oprah Winfrey
"This is a timeless keepsake that will help readers awaken their best selves and discover a deeper connection to the world around them."

8. Drunkna inte i dina känslor en överlevnadsbok för sensitivt begåvade av Maggan Hägglund och Doris Dahlin. "boken som förklarar, bekräftar och visar hur man tar vara på sin känslighet."

9. Stressbalansen omstart för kropp, sinne, relationer & livsglädje av Rangan Chatterjee. "I den här boken presenteras enkla steg eller råd inom fyra områden i livet - syfte, relationer, kropp och sinne. Det kan handla om att slå vakt om sin egentid, om naturens läkande kraft eller vikten av beröring. Det handlar inte om att göra allt, utan om att hitta balansen mellan de fyra olika delarna. Stress är den utlösande faktorn för många av våra största hälsoproblem idag. Författaren menar att så mycket som 80-90 procent av hans patienters ohälsa på något sätt är relaterad till stress. Sömnproblem, minnesförlust, ångest, låg sexlust, magproblem eller till och med högt blodtryck och typ 2-diabetes - i alla dessa finns stress med som en faktor."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0