Maj 2020 månaden i bilder

tankebubblor
tankebubblor
tankebubblor
 
Maj började med frostnätter, bastu efter promenaden och vitsippor. Fortsatte med att dottern fick körkort och smycken i present. Och avslutas med en solsäng, syrénblommor och plantering.

Moodboard maj 2020

mood
  Bilder: Residence, Ellos, Jysk, Alvhem.

Lindeborg driver ett ekologiskt retreat och hotell utanför Nyköping. I yogasalen har man sjöutsikt. Fint! En lång klänning i linne vill jag ha, denna ser fin ut. Solsängen var ett bra köp. Och så ett bild på ett mysigt sovrum med ljusgrå randiga lakan på mitt moodboard.


Dagens låt: Louise Tucker - Midnight Blue

Söndag / syréner / solsäng

sondag
sondag
Syrén
Ädelsyrénen Sensation har börjat att blomma i trädgården denna veckan! Den finaste jag har. Bondsyrénerna kommer snart och så den ungerska syrénen. Pionerna har fått knoppar också.

Planterat
Tomater, gurka, blomkål och bönor är plantor som vi fått av svärfar i år. Så nu blir det till att ta hand om och vattna dem för att se vad det kan bli av det! Vi köpte några nya krukor på Plantagen igår.

Solsäng
Jag köpte och fraktade hem, dottern monterade och så fick vi en solsäng! Den har redan kommit till användning för helgen har varit varm och solig. Att sola är inte min favoritsyssla, men jag hade bikini på mig igår och låg där ca 10 minuter (ökar tiden successivt) på varje sida bara för att få lite vitamin D. :-)

Träning
Vi var på dubbelpass igår med Cxworx (core-styrka) och Sh'bam (dans) dottern och jag. Kul att träna tillsammans! Det är nya releaser (nya övningar, ny musik) nu så det är extra roligt.

Jobbat
Denna veckan har jag jobbat tre dagar. Det känns kluvet att vara korttidspermitterad, men jag försöker att njuta i nuet och tror att allt ska ordna upp sig så småningom.

sondag

Tomater, gurka, blomkål, bönor

garden
garden
 
I bakre odlingslådan är det jordgubbar. I den närmast är det blomkål längst till vänster. Sedan är det tomater och olika örter och gräslök. I krukorna har vi gurka och tomater. Även tre plantor med bönor på nedersta bilden. Det blir intressant att se vad det kan bli av detta!

Trevlig helg! / fredagslistan / form funktion

helg
green
  Bild: Nilla Tankebubblor

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
Fint väder och lediga dagar och träning gör mig på gott humör.

VECKANS TV-SERIE:
Hitlåtens historia.

VECKANS 9GAG:
Smart eller lat vovve.
Bra verktyg för arkitekter.
Marlon Brando i Gudfadern.
a simp.
Måla verklighetstroget.
Hur man spelar biljard!
Ghost riders.

VECKANS LÄS-TIPS:
Hur ofta väljer du form före funktion?
Jag vill såklart ha både ock så långt det är möjligt, men måste jag välja blir det funktion. Inredning, skor och kläder... alltid funktionen som vinner. Och skulle jag mot förmodan snegla på formen före funktionen, så har jag min man som hjälper mig rätt igen :-) Det blir också lättare med åldern att välja funktionen först, speciellt med skor. Bekväma skor, lättstädade rum och så vidare.
https://www.husligheter.se/2020/05/25/hur-ofta-valjer-du-form-fore-funktion-och-tvartom/

VECKANS HÄLSO-TIPS:
"När forskare talar om hur en muskel fungerar menar de vanligtvis hur en muskel hos en man fungerar. Vi måste studera båda könen. Inte för att alla ska bli toppidrottare, utan för att belastningsskador och liknande kan se olika ut hos kvinnor och män. Kanske är till exempel vissa av de övningar vi idag ordinerar som sjukgymnastik inte optimalt anpassade för kvinnors förutsättningar." http://4health.se/kvinnor-har-uthalligare-muskler-och-aterhamtar-sig-snabbare-an-man

VECKANS UTROPSTECKEN:
"De sex pojkarna som den här kvällen i juni 1965 ska ge sig ut på äventyr till havs är 15-17 år. De är alla från den lilla ön Ha’afeva och elever på internatskolan St. Andrew’s College i huvudstaden Nuku’alofa på Tongatapu. "Ata heter den branta djungeltäckta klippön i den mest avlägsna södra delen av öriket Tonga i Stilla havet. Från rikets huvudö, Tongatapu, är det 160 kilometer över öppet hav. Det är sällan något skepp har vägarna förbi. Här, på den ensliga och ogästvänliga Söderhavsön, har ingen bott sedan 1863." https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/y3qjR2/verklighetens-flugornas-herre--sex-skolpojkar-overlevde-i-15-manade

VECKANS TANKE:
Intelligent individuals learn from every thing and every one; average people, from their experiences. The stupid already have all the answers.  - Socrates


Dagens låt: Lady Gaga - Free Woman

Hårvård / shampoo och balsam

har
 
Schampo från Dr Sannas är en nyhet och finns i två varianter. Jag har inte provat ännu, men det kommer att bli framöver. Dottern och jag har provat och gillar shampoo och balsam och serum från Ida Warg. Det doftar så gott också! En lock-kräm med frizz kontroll från Lakme är mitt senaste köp. Den känns bra och doftar gott. Hårinpackning från Maui moisture med aloe vera, shea butter, kokosolja och macadamiaolja. Shampoo från John Masters finns hos Naturligt snygg. Jag är nyfiken på en hårolja från Loelle. Dottern och jag gillar även shampoo och balsam från Ellwo. Doftar helt okej och lagom (men inte doften på deras curl cream, den blir för stark). Min favorit sedan många år är såklart allt från Maria Åkerberg. Shampoo med nässla är bra. Hair Therapy inpackning.

Jag vill helst ha det som är parabenfritt, silikonfritt och sulfatfritt.

tulpaner, rabarber, odlingslådor

garden
garden
 
Vi har en tidig sort av rabarber. Den brukar vara lagom i början av maj. Nu har de blivit jättestora! I odlingslådorna blir det gräslök, örter, tomater med mera i år och så jordgubbar. Odlingslådorna byggde vi 2015.


Dagens låt: Notd, Astrid S - I don't know why

Söndag / dansuppvisning / kudde

sondag
sondag
Sociala
Så söta de är ändå va? Det är svärisarna på landet som arrenderar ut betesmark. Mysigt att ha lite djur omkring sig. Svärfar är ju uppväxt på den gården och då fanns det kor.

Skogspromenad
Så härligt väder det var i torsdags! Alla kriterier uppfyllda för en skön promenad: En ledig dag med fint väder. Uppehåll och lagom temperatur runt 14-18 grader.

Dansuppvisning
Dotterns dansuppvisning såg vi på dator i år. De hade filmat in sina danser utomhus. Dottern var med på fyra olika och det var film-tema bl a The Hunger Games och Harry Potter. Så duktiga!

Tvättmedel
Vi har, i några veckor nu, provat ett nytt tvättmedel. Det är speciellt för träningskläder och i synnerhet för Ps cykelkläder tänker jag. Det funkar bra och det doftar gott. Fit'n Clean.

Kudde
Äntligen blev det av att lilleman följde med till Hemtex och valde ut en ny kudde åt sig. Det blev ett hög syntetkudde med mikrofiber John Blund.

Halsband
En halskedja som är 50 cm med en liten bricka i från Edblad. Kul att ibland kunna komplettera mitt vanliga halsband med ett som är lite längre.

Städat
Storstädning i skafferiet. Vårt fina hörnskafferi blev rensat och städat. Utomhus har vi rensat lite bakom garaget och tvättat av plattorna.

Fredskallor
Favoritväxterna att ha i sovrummet är fredskallor. Jag vill alltid ha samma. Det var dags för nya denna helgen och sonen följde med mig till Plantagen.

Rackare
Vi grillade och åt i uterummet med goda vännerna i fredags. Vi spelade spelet Rackare. Igår köpte jag Rackare 2 också. Samma spel men med nya kort.

Körkortet
Avgifter: Handledarutbildning och skylt 1100 kr. Paketpris med 15 körlektioner, riskettan och risktvåan, teoripaket 12500 kr. Kunskapsprov, körprov och foto 1205 kr. Transportstyrelsens tillverkning av körkort 280 kr. Totalt 15085 kronor.

sondag

Trevlig helg! / fredagslistan / Outer Banks

helg
sarah
  Bild: https://outer-banks-netflix.fandom.com/wiki/Sarah_Cameron

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
Lediga dagar och vackert väder.

VECKANS TV-SERIE:
Outer Banks på Netflix.

VECKANS 9GAG:
Väluppfostrad.
Stänga kartonger...
Kissekatt.

VECKANS LÄS-TIPS:
"...Vi har inte sått, vi har inte gödslat. Vi har sen vår första mens avsiktligt utarmat våra egna åkrar, skakat blomkrukan, hällt kemikalier i jorden. Produktion, avkastning, men inga omkostnader! Kvantitet före kvalitet.
Så plötsligt kräver vi en skörd. För nu passar det. Men embryon kräver omvårdnad. När det inte går, är vi besvikna på våra kroppar. Dåliga, dumma, defekta. Väldigt välformulerat och tänkvärt hos vulverine: https://www.instagram.com/p/CAOYdgypcJW/?igshid=1rsy05xod1if6

VECKANS HÄLSO-TIPS:
http://4health.se/tvatta-men-tvatta-inte-sonder-handerna

VECKANS UTROPSTECKEN:
https://kurera.se/svara-andningsbesvar-hos-covid-19-sjuka-upphorde-av-glutation/ Om glutation.

VECKANS TANKE:
Det var kul att titta på tonårsserie tillsammans med dottern igår :-)


Dagens låt: alt J - Left hand free

Senvår

senvaren
tulpaner
 
Queen of night. De fina mörkvinröda/mörklila nästintill svarta tulpanerna blommar hos oss just nu. Där bakom kommer rosenginsten snart i blom och sedan syréner. Ha en fin Kristi himmelsfärds-helg!

Söndag / spetskål / växter

sondag
sondag
Grönt
Jag blandar lite nu med växter. Grönt är skönt! I uterummet och i källare har jag konstgjorda växter. Jag har köpt några på Lagerhaus. Dottern har i sitt rum.

Spetskål
Jag brukar inte laga mat med spetskål men det blev riktigt gott. Kyckling och spetskål på plåt med dragonsås recept hittade jag hos House of Philia. (Men jag hettar inte upp honungen utan har den vid sidan om).

Skor
Jag köpte mig skorna från Reebok som jag har tittat på. Inte lätt att köpa skor på nätet, det undviker jag. Det blev bra med modell och storlek som tur var. Jag gillar bäst att handla på de sidorna som använder Klarna.

sondag

Trevlig helg! / fredagslistan / stronger

helg
helg
  Bild: https://www.stronger.se/se/shop/underdelar/tights/savanna-tights

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
Ledig fredag. Bra träningpass CXworx igår. Kul att Island vann Sveriges tolva.

VECKANS TV-SERIE:
Hitlåtens historia. Speciellt avsnittet om Hasse Andersson berörde mig.

VECKANS 9GAG:
Utbildning...
Cirkus.
Kul gunga.
Romantiskt.
Pizzabudet får en kram...

VECKANS LÄS-TIPS:
vulverinekoos "En NO-lärare på mellanstadiet skrev till mig hur mitt konto har påverkat hennes undervisning till att fokusera mer på den fysiska upplevelsen av att leva i en kvinnokropp, och på nyanserad information om bla p-medel som ger unga en egen agens och medvetenhet - istället för att bara rada upp gängse preventivmedel utan någon vidare analys. Om nästa generation får den egenmakten så kan jag dö lycklig!

Jag ser dagligen personer med långvarig oförklarlig barnlöshet bli gravida, bli av med PMS efter hela liv av lidande, äntligen slippa mensvärk utan att behöva ta biverkningstyngda mediciner etc.
Det är fantastiskt, men DE ÄR VUXNA. De har redan prövat sig igenom sjuttioelva preventivmedel, antidepressiva och smärtstillande och fan inte mått bättre för det, ibland i tjugo års tid!

De kommer för att de INTE fått en sådan sexualundervisning. Vi som är 20-30-40-50 år nu har inte lärt oss ifrågasätta, och främst av allt inte lärt oss hur kvinnokroppen funkar." / Vulverine
https://www.instagram.com/p/B_oy2kUp6wd/?igshid=1faux6qrpzjh2

VECKANS HÄLSO-TIPS:
Probiotika, Magnesium, D-vitamin, K2-vitamin.
https://kurera.se/fyra-tips-som-motverkar-benskorhet/

VECKANS TANKE:
I am not a victim of circumstance. I create my own reality.


Dagens låt: Lennon Stella, Charlie Puth - Summer Feelings

Eurovision 2020 Sveriges tolva

1.     Island     
“Think About Things“, Daði og Gagnamagnið 12 p.     
2.     Malta     
“All Of My Love“, Destiny                                10 p.     
3.     Schweiz     
“Répondez-moi“, Gjon’s Tears                        3 p.     
4.     Litauen     
“On Fire“, THE ROOP                                       8 p.     
4.     Ryssland     
“Uno“, Little Big                                              7 p.   
6.     Storbritannien     
“My Last Breath“, James Newman                 2 p.     
6.     Bulgarien     
“Tears Getting Sober“, VICTORIA                    –     
8.     Danmark     
“Yes“, Ben & Tan                                          6 p.
9.     Frankrike     
“Mon Alliée (The Best In Me)“, Tom Leeb      5 p.
9.     Italien     
“Fai rumore“, Diodato                                    –     
11.     Tyskland     
“Violent Thing“, Ben Dolic                          4 p.
11.     Belgien     
“Release Me“, Hooverphonic                      –     
13.     Australien     
“Don’t Break Me“, Montaigne                      –     
14.     Irland     
“Story Of My Life“, Lesley Roy                  1 p.

https://www.schlagerpinglan.se/blog/2020/05/14/resultatet-av-sveriges-12a/

Denna listan visar Sveriges tolva. Låtarna står i den ordning "juryn" plus tittarna fick tillsammans. Poängen efter låtarna är tittarrösterna bara. Island fick tolva från både juryn och tittarna och Malta fick tio. Det känns helt okej. Kul att Island vann! Men jag är besviken på att varken Georgien eller Israel fick några poäng alls!?. Jag gav i alla fall fem hjärtan till Island, Israel och Georgien. Fyra till Tyskland. Italien fick också bra och Irland och Litauen.

Eurovision 2020

Söndag 10 maj: röstningen i Mello-appen stängs kl. 22.00
Så kolla på låtarna på YouTube t ex hos ESC Tony välj spela upp alla.
Rösta i mello-appen. (Jag vet! Sjukt störigt att låtarna inte ligger i bokstavsordning!)

Torsdag 14 maj: Sveriges 12:a
"Resultatet från omröstningen presenteras i direktsändning. Så går kvällens röstning till: När programmet startar kl. 21.00 är räkneverken nollställda och omröstningen med de 25 finalisterna startar. Tittarna kan ge 5 röster/bidrag.
1. Tittarna röstar i direktsändning i Mello-appen. Ingen telefonröstning.
2. Juryn röstar.
En jurygrupp ger 1–12 poäng och tittarnas appröster ger 1–12 poäng. Det bidrag som får flest poäng vinner och får Sveriges 12:a (en andraplacering får Sveriges 10:a, tredjeplacering Sveriges 8:a och så vidare).

(Lördag 16 maj: Eurovision: Europe Shine a Light
Den internationella sändningen. Kl. 21.00 i SVT1 och SVT Play. Direktsänd Eurovision-kväll från Rotterdam. Sångerna som skulle ha varit med och tävlat hyllas och kända artister från de senaste tävlingsåren bjuds in att framföra välbekanta sånger ur Eurovision-historien. Programledare är Chantal Janzen, Edsilia Rombley and Jan Smit.)"
https://blogg.svt.se/melodifestivalen-expertbloggen/sa-blir-eurovision-veckan-i-svt-alla-halltider/

På torsdag blir det som bäst helt enkelt! Då får vi rösta igen och då får vi svaret på vilka låtar Sverige gillar bäst. Vilka låtar vill jag ha med bland de 25 bästa då? Jag vill gärna se att följande låtar är med: Sverige, Tyskland, Israel, Georgien, Island, Frankrike, Österrike, Bulgarien, Cypern, Malta, Litauen, Irland, Albanien, U.K. Slovenien, Danmark, Nederländerna, Estland, Schweiz, Belgien, Finland, Polen, Ryssland,

Söndag / äppelblom / körkort

sondag
sondag
Äppelblommor
Äppelträden blommar. Vi har bara två och de är gamla. Det norra av dem har fina, men få, blommor just nu. Något annat som blommr fint just nu är tulpanerna. Jag gillar svart, vit och ljusrosa.

Sockerkaka
De bästa recepten finns i Leila Lindholms bok A piece of cake som jag köpte 2008. I fredags bakade jag en sockerkaka. Jag gjorde en variant där jag tog en skalad och fint skuren rabarber som jag la i ca 1 msk kardemumma och sedan petade jag ner dessa skivor i smeten när smeten låg i sockerkaksformen.

Körkort
I onsdags var det teoriprov och i fredags uppkörning ... i smyg. Först när allt var klart fick vi veta att vår dotter numera har körkort! Så skönt att ha klarat allt på första försöket och så innan sommarlovet dessutom!
...Nu är det dags att börja övningsköra med sonen.

Smycken
Hon fick en present! Örhängen och halsband i färgen light peach från Svedbom.

Promenad
Igår träffade jag tre kompisar. Vi satt och åt på Anettes altan och sedan var vi på promenad och kollade på nybyggda hus och på solnedgången.

Eurovision
Jag missade Inför Eurovision-programmet på tv igår kväll. Men det gjorde visst inget. För man kan rösta idag också! Och det gjorde jag när jag såg reprisen.

sondag

Månadens lista - maj

listan
Skingra tankarna för en stund. Här kommer lite förströelse i form av en ny Månadens lista! Kategorierna denna gången är doft, smycke, frisyr, träning, keramik, sovrum, kläder, drömresmål, citat och musik ♡

listanDoft Moisture shampoo och balsam från Ida Warg doftar godis.

listanSmycke Halsbandet Pomona bonbon från Caroline Svedbom.

listanFrisyr Långt och vågigt i bruna varma toner. Pinterest.

listanTräning Snygga mönstrade tights från Stronger.

listanKeramik Vasen Cactus från Serax.

listanSovrum Beige toner i Emma Melins sovrum.

listanKläder Gul mönstrad klänning från Ellos.

listanDrömresmål Sol och salta bad. Tylösand.

listanCitat It's not a good deal if you don't need it.

listan
 Musik Miss Li - Komplicerad 

Trevlig helg! / fredagslistan / happy

helg
happy
  Bild: via Pinterest

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
Dottern klarade teorin och uppkörning i denna veckan. Körkort!!!

VECKANS RECEPT:
Havregrynsgröt deluxe. https://johannabradford.elle.se/tantens-grot/

VECKANS TV-SERIE:
Normala människor.
Hitlåtens historia.

VECKANS 9GAG:
När du ser en bra meme.

VECKANS LÄS-TIPS:
"Inga hormonella preventivmedel är “lokala”! Inte hormonspiral, inte p-ring. Ägglossningen och fertiliteten styrs från hjärnan, genom att hormoner färdas i blodet och ger meddelanden till vävnader i andra delar av kroppen, t.ex. äggstockar eller livmoder. Fertiliteten sköts alltså inte självständigt av våra genitalier.
Så länge du har ett blodomlopp och dina reproduktiva organ inte är omgärdade av en järnmur, så kommer hormoner cirkulera i hela din kropp. Vi vet att gestagenet från tex hormonspiralen går ut i bröstmjölken (små mängder, men likväl), vi vet att bara det som vi kissar ut av våra preventivmedel har negativ påverkan på fiskar och amfibier. Att inbilla oss att någonting som innehåller syntetiska hormonliknande ämnen ENBART skulle påverka äggstockar eller livmoderslemhinna är biologiskt befängt.
Det finns alltså inga “hormonella” preventivmedel som har enbart lokal verkan. Dels för att fertilitet i sig inte är ett projekt som bara innefattar ett organ eller område. Dels för att hormoner inte bara gör en sak. Detta inser vi snabbt när vi läser bipacksedeln till t.ex. hormonspiralen, som tydligt berättar att migrän, “nedstämdhet” (depression) och acne är några av de vanligaste biverkningarna. Finnar eller huvudvärk INUTI livmodern får nog sägas vara ganska ovanligt…
Skriver jag detta för att jag tycker att ingen borde ta såna här p-medel? NEJ. Där gör en precis hur en vill. Men ingen borde acceptera att de säljs på en av medicinskt utbildad personal som använder fysiologiskt helt falska argument, när både dem och vi borde veta bättre." / Vulverine
https://www.instagram.com/p/B_rvC9aJvWH/?igshid=i41rg1dasfm2

VECKANS HÄLSO-TIPS:
https://kurera.se/dra-ned-pa-alkoholen-och-stark-ditt-immunforsvar/
och
https://naringscenter.se/fragor-svar/forkylning-influensa-och-c-vitamin/

VECKANS TANKE:
“There’s beauty in the most unexpected of places and that there are bright places, even in dark times. And if there isn’t, you can be that bright place, with infinite capacities.” All The Bright Places / Jennifer Niven


Dagens låt: Myth - Delerium

want need wear read

want
 
Want: Handtvål Molton Brown Orange & Bergamot.
Need: Glittering oil från Naturativ.
Wear: Mintgrön cardigan med träknappar Happy Holly. Ljusbeige stretchbyxa från H&M. Skor Reebok classics Zig Kinetica finns i flera färger.
Read: Hon kallades Daisy - att finna en farmor av Prinsessan Christina. Denna boken verkar jättefin! Jag bläddrade lite i den i bokhandeln och jag har läst om den i tidningarna på Readly. Man gillar henne - Daisy!


Dagens låt: Oliver Heldens, Lenno, Codeko - This Groove

Söndag / vitsippor / bastu

sondag
sondag
Vitsippor
På den stor bilden är marken fylld av vitsippor! Jag tog en timmes promenad i naturen. Jag hann nästan hem innan regnet (och sedan kom det hagel). P hade startat bastun och det var skönt att kunna vara där inne och stretcha och sträcka ut sig när det var runt 45 grader. Sedan blev det för varmt :-) Sedan vi byggde om bastun så går det att lägga sig raklång. Bästa!

Shopping
Sonen fick ett par jeans, Levi's 501 som han passade jättebra i. Så nu har han något att varva sina mjukisbyxor med :-)

Jobbat
Denna veckan har jag jobbat två dagar. Nästa vecka ska jag/vi gå upp till tre dagar i veckan. Resten av tiden är jag då korttidspermitterad.

sondag

lite stil-inspiration i maj

inspiration
inspiration
 Bilder från Pinterest.

Dagens låt: Galantis, OneRepublic - Bones

Trevlig helg! / fredagslistan / Oxytocin

helg
helg
  Bild: Style with Isabelle Carolines Mode.

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
En ledig dag. Ett skönt regn som friskar upp luften.

VECKANS TV-SERIE:
Bäst i test är bäst!
Den 6 maj kommer Hitlåtens historia med nya avsnitt.

VECKANS 9GAG:
Chase Holfelder.

VECKANS LÄS-TIPS:
"Vad är OXYTOCIN då? Typ världens mest grundläggande hormon. Kärlekshormonet.
Det ansvarar för anknytning, trygghet, kärlek, förlossning, bröstmjölks-letdown och i princip allt som gör att mänskligheten tycker om att hänga i flock och vara intima. Det utsöndras vid kärleksfull, rytmisk fysisk beröring, ögonkontakt, dans, körsång m.m. När vi talar om goodvibes, onelove, kemi, moderskärlek etc så är detta den kemiska formeln.

"Motsatsen till kärleks/trygghetssystemet, är fäkta/fly-responsen (fightorflight) som aktiveras via binjurarna; cortisol + adrenaline. Ni vet kanske att det är svårt att föda barn under stress/rädsla, att amning försvåras och s*x ofta inte blir skönt när en inte litar på partnern.

Detta är vad jag också pratar om, när jag hellre rekommenderar träningsformer som zumba, simning, folkdans m.m. än löpning, crossfit eller högintensiva intervaller till kvinnor med menscykelproblem. Unisona rörelser i grupp ochl träning där vi NJUTER i våra kroppar aktiverar oxytocin. Att kuta aktiverar instinktivt stressystemet. SJÄLVKLART ger detta effekter på våra sexhormoner och märks i menscykeln!

"Oxytocin nedreglerar den stress du inte kan vila/tänka dig ur. Det är därför vi blir glada/lugna när vi sjunger mantra i grupp, virkar, klappar djur, eller ligger med varann. Det är grunden till mänsklig överlevnad, lika mkt som kamp." Läs hela hos Vulverine här:
https://www.instagram.com/p/B_k5Dv4JJeS/?igshid=182t2ej0cibpw

VECKANS HÄLSO-TIPS:
https://kurera.se/darfor-behover-immunforsvaret-c-vitamin/

VECKANS UTROPSTECKEN:
https://martinajohansson.se/10-tecken-pa-att-din-diet-ar-fel/

VECKANS TANKE:
"Förbättring ligger i att förstärka sina styrkor, inte i att försöka eliminera sina svagheter. Sparka inte på dig själv för dina brister, lyft istället fram och utveckla sådant hos dig själv som är bra. ♡


Dagens låt: Jill Johnson, Robin Stjernberg - Miles of Blue

Tulpaner i maj

garden
garden
Så var det maj! Det är så friskt och grönt nu efter regnet. Tulpanerna fortsätter att slå ut i rabatten. Många vita just nu och snart kommer de svarta/mörkröda. Valborgsmässoafton tillbringades hemma med familjen.

maj

RSS 2.0