Trevlig helg! / fredagslistan / Oxytocin

helg
helg
  Bild: Style with Isabelle Carolines Mode.

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
En ledig dag. Ett skönt regn som friskar upp luften.

VECKANS TV-SERIE:
Bäst i test är bäst!
Den 6 maj kommer Hitlåtens historia med nya avsnitt.

VECKANS 9GAG:
Chase Holfelder.

VECKANS LÄS-TIPS:
"Vad är OXYTOCIN då? Typ världens mest grundläggande hormon. Kärlekshormonet.
Det ansvarar för anknytning, trygghet, kärlek, förlossning, bröstmjölks-letdown och i princip allt som gör att mänskligheten tycker om att hänga i flock och vara intima. Det utsöndras vid kärleksfull, rytmisk fysisk beröring, ögonkontakt, dans, körsång m.m. När vi talar om goodvibes, onelove, kemi, moderskärlek etc så är detta den kemiska formeln.

"Motsatsen till kärleks/trygghetssystemet, är fäkta/fly-responsen (fightorflight) som aktiveras via binjurarna; cortisol + adrenaline. Ni vet kanske att det är svårt att föda barn under stress/rädsla, att amning försvåras och s*x ofta inte blir skönt när en inte litar på partnern.

Detta är vad jag också pratar om, när jag hellre rekommenderar träningsformer som zumba, simning, folkdans m.m. än löpning, crossfit eller högintensiva intervaller till kvinnor med menscykelproblem. Unisona rörelser i grupp ochl träning där vi NJUTER i våra kroppar aktiverar oxytocin. Att kuta aktiverar instinktivt stressystemet. SJÄLVKLART ger detta effekter på våra sexhormoner och märks i menscykeln!

"Oxytocin nedreglerar den stress du inte kan vila/tänka dig ur. Det är därför vi blir glada/lugna när vi sjunger mantra i grupp, virkar, klappar djur, eller ligger med varann. Det är grunden till mänsklig överlevnad, lika mkt som kamp." Läs hela hos Vulverine här:
https://www.instagram.com/p/B_k5Dv4JJeS/?igshid=182t2ej0cibpw

VECKANS HÄLSO-TIPS:
https://kurera.se/darfor-behover-immunforsvaret-c-vitamin/

VECKANS UTROPSTECKEN:
https://martinajohansson.se/10-tecken-pa-att-din-diet-ar-fel/

VECKANS TANKE:
"Förbättring ligger i att förstärka sina styrkor, inte i att försöka eliminera sina svagheter. Sparka inte på dig själv för dina brister, lyft istället fram och utveckla sådant hos dig själv som är bra. ♡


Dagens låt: Jill Johnson, Robin Stjernberg - Miles of Blue

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0