Vitamin D3 och Magnesium

"Glöm inte ditt magnesium så att D-vitaminet blir effektivt!
https://kurera.se/glom-inte-ditt-magnesium-sa-att-d-vitaminet-blir-effektivt/

"Holistic Magnesium Liposomal innehåller magnesium som är omslutet av liposomer. Liposomer är ”fettbubblor” som transporterar magnesiumet direkt till cellerna. Det gör att denna produkt har extremt hög biotillgänglighet. Alltså bra upptag."https://www.holistic.se/sv/product/magnesium-liposomal

"Ett av de stora problemen som gör att nästan alla människor i Sverige bör ta magnesiumtilskott är att de allra flesta har ett 5 –10 ggr större kalciumintag än magnesium. Det är mycket bättre med ett 1-3:1 Ca: Mg ratio."
https://kurera.se/magnesium-mg/

"Motion ökar rörligheten och omsättningen av kalcium, som är en förmedlande länk till muskelcellerna, och förbättrar därigenom förmågan till samman¬dragning och avslapp¬ning hos både hjärta och övriga kroppsmuskler. Detta kan vara en förklaring till varför motion tycks bidra till en minskning av olika hjärt-problem."
https://kurera.se/kalcium-kalk-ca/

"En studie visar att om man intar höga doser vitamin D utan tillräcklig mängd magnesium kan kalcium- och fosfatnivåerna i kroppen öka. Utan magnesium, som behövs för att dessa ämnen ska tas upp i skelettet så finns det en risk för förkalkningar i blodkärlen. Kalcium hamnar i kärlväggarna istället för i skelettet."
https://www.holistic.se/blogg/5388

"D-vitamin kan du ta tillsammans med din frukost, förutsatt att den innehåller fett. Annars är det bättre att du tar den tillsammans med din lunch, eftersom D-vitamin är fettlösligt och behöver fett för optimalt upptag. Magnesium kan du ta på kvällen eftersom det aktiverar kroppens parasympatiska nervsystem, vilket innebär att det gör oss trötta." https://kurera.se/expertpanelen/nar-pa-dygnet-ska-jag-ta-magnesium-och-d-vitamin/

Klicka på länkarna för att läsa inläggen i sin helhet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0