Trevlig helg! / fredagslistan / floating

helg
helg
  Bild: https://www.wallpaperflare.com/

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
Jag provade på floating för första gången idag. Floating innebär att du flyter avslappnat i hudtempererat saltvatten. Det är mörkt och tyst och kroppen får vila från intryck. Jag gillade det!
 
VECKANS TV-SERIE:
Det viktigaste programmet du någonsin kan se för resten av ditt liv!
Attenborough och massutrotningen på SVT play.

VECKANS 9GAG:
Spår på stranden...
Dance monkey.
Konstigt mode :-)

VECKANS VITAMIN:
"Visste du att din kropp inte kan bilda D-vitamin alls på våra breddgrader under vinterhalvåret? Och även under sommarhalvåret krävs att vi är ute i solen utan både kläder och solskyddsfaktor för att kunna bilda D-vitamin. Dessutom finns ny forskning som visar hur alltför låga nivåer av vitaminet påverkar kroppen vid virusinfektion som t.ex. Covid-19. Allt det här och mer därtill får du veta mer om i det här högaktuella poddavsnittet med näringsterapeuten Leif Östberg". Lyssna!
https://poddtoppen.se/podcast/1463395736/halsa-kommer-inifran/avsnitt-29-darfor-behover-du-d-vitamin

Solen står högre än 45 grader på himlen när din skugga är kortare än dig själv. Detta är i april till augusti. (kortare tid ju längre norr ut man kommer.) Utomhus mitt på dagen i bikini/badbyxor utan solkräm i 20-30 minuter. (ju mer pigment du har desto längre tid i solen behöver du.)
D-vitaminet kan lagras i kroppen i ca 60 dagar.

Mera om D-vitaminbrist:
https://lakartidningen.se/debatt-och-brev/2011/04/d-vitaminbrist-vems-ansvarae/

VECKANS HÄLSO-TIPS:
Mycket socker kan skada tarmslemhinnan.
"Särskilt den så kallade glukos-fruktossirapen som livsmedelsindustrin började framställa av majs på 1960-talet och som används för att söta smågodis, kakor och andra onyttiga livsmedel. Under samma period, från 1960-talet och framåt, har inflammatoriska tjocktarmsjukdomarna ökat kraftigt i västvärlden".
https://www.holistic.se/blogg/7075

VECKANS UTROPSTECKEN:
"Nestlé marknadsför bröstmjölksersättning i fattiga länder på ett sätt som bidrar till att kvinnor avstår från att amma".
https://www.vardforbundet.se/engagemang-och-paverkan/sa-paverkar-vardforbundet/fair-union-och-hallbarhet/bojkott-av-nestle/

VECKANS TANKE:
Choose kindness.


Dagens låt: Martin Garrix, John Martin - Higher Ground

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0