want need wear read

want

Want: Solpaneler som är enfärgade svarta och som sitter ihop i ett stort fält. Inga skorstenar och ventiler som stör. Johanna Haglund har det fint hos sig. Det blir liksom inte samma sak på ett litet 70-talshus... Armbandet kommer från Kristallrummet. Snygg heltäckningsmatta Phoenix från Kvadratmeter.
Need: En ny bikini. Athena från Panos Emporio ser fin ut!
Wear: Figursydd skjorta i stretch-linne från Arket.
Read: Ett liv på vår planet - en vision för framtiden av David Attenborough.


Dagens låt: Coldplay - Higher power

Söndag / vitsippor / skovård

sondag
sondag

Vitsippor
Både sol och regn igår på min promenad med dottern igår. Härligt med alla vitsippor som blommar nu! Underbart i naturen. Det har regnat varje dag denna veckan. ...Och det snöade i torsdags. Det blir varmt nästa vecka, när man ska jobba. För att sedan bli kallt igen på Kristi Flygar-helgen?

Skovård
Jag har i alla fall putsat min kängor idag och ställt undan dem i garderoben. Så ingen mer snö och kyla nu tack. Dags för sneakers istället! :-)

Träning
Mitt gym/träningsställe är så duktiga med ordning och reda och har skött sig exemplariskt. Vi har kunnat komma och träna med färre deltagare och så vidare. Nu blir det dock bara live-videolänk hemma och utomhusträning ett tag framöver.

sondag

Månadens lista - maj

listan

Det är maj och jag muntrar upp mig med en månadens lista som kommer här! Kategorierna denna månaden är doft, student, frisyr, hus, träning, skor, kläder, drömresmål, citat och musik ♡

listan
Doft Ellwo curl cream doftar gott men inte för mycket.

listan
Student Fy fan vad du är bra! Minichoklad Lagerhaus.
 
listan
Frisyr Så söt och snygg i håret! Millane Friesen via Pinterest.

listan
Hus Villa Rannklov vid Västerås, Mälaren. Intressanta hus.
 
listan
Träning Dogtooth rutiga bruna tights Aim'n.
listan
Skor Asics gel-kayano vita.
 
listan
Kläder Blazer och byxor från Stockh_lm MQ Marqet.
 
listan
Drömresmål Portofino Italien.

listan
Citat Do not listen with the intent to reply,
but with the intent to understand.

listan
 Musik Sufjan Stevens - Should have known better

Trevlig helg! / fredagslistan / havssalt

helg
helg
  Bild: Nilla Tankebubblor från 2019.

Fredagslistan

VECKANS BÄSTA:
Du!

VECKANS KOLLA IN:
Fascinerande! Rolls-Royce Factory Leather Shop. YouTube.

VECKANS INREDNING:
Fint sovrum! före- och efter-bilder. hos add simplicity. Sköna Hem.

VECKANS 9GAG:
Love for no reason...
Hemlösa.
Fjärilskonst.
Det hjälper att starta dagen med att bädda sängen!
Michael Collins.
Protect our home.
Är du siffror eller mönster när det gäller koder?
Linus på linjen!

VECKANS HÄLSO-TIPS:
"Så sänker du ditt blodtryck:
Träning, natrium, kalium, magnesium och C-vitamin åtgärdar orsaken till högt blodtryck och ger inga biverkningar. Det behandlar inte bara dina symptom. Om du har högt blodtryck ska du träna. Träning är den effektivaste blodtryckssänkande medicin som finns. Träning sänker blodtrycket mer än någon blodtryckssänkande medicin. Intervallträning och styrketräning minskar blodtrycket snabbt. Är du inte motiverad att träna? Då ska du läsa vilka biverkningar din blodtryckssänkande medicin har så blir du det. Natrium sänker blodtrycket. Ät havssalt för att få i dig natrium. Havssalt innehåller 80 mineraler och spårämnen som din kropp behöver." Läs vidare här:
https://kurera.se/for-lite-salt-ger-dig-hogt-blodtryck/  samt repliker.

VECKANS UTROPSTECKEN:
..."aldrig har vi väl stämplat varann snabbare och tvärsäkrare som ”problematiska”. Vi har slutat argumentera emot, eller bara snacka och försöka förstå olika tankar och perspektiv, utan istället gått in mer och mer för att helt onyanserat problematisera och obarmhärtigt stämpla varann. Inte minst kvinnor."... Läs hela här: Instagram cissiwallin
Och ett följ-tips: africabrooke

VECKANS POWER:
Om feminism. Om "fria val" och att vara kvinna i mansstyrt samhälle:
..."alldeles för mycket handlar om att försvara kvinnors rätt att göra det ena och det andra inom rådande system och alldeles för lite handlar om vad vi bör göra för att förändra rådande system. Hur är det ens feministiskt relevant att försvara kvinnors rätt att fatta beslut helt i linje med den patriarkala ordningen? Den här typen av ”analys” lägger effektivt locket på alla diskussioner om hur vi ska agera för att åstadkomma förändring, eftersom all förändring kräver att man tar risker och går emot den rådande ordningen." / Instagram fannyarsinoe

VECKAN CITAT:
"Säg vad du tänker i min närvaro, inte bakom min rygg.
Då kan jag ge dig en nyaserad bild av det du tog för givet."
/ Instagram: tomas_gunnarsson.

VECKANS TANKE:
Never assume things about other people.
Be gentle. Do not judge.


Dagens låt: Troye Sivan, Kacey Musgraves, Mark Ronson - Easy

Söndag / rabatten / grillat

sondag
sondag

Tulpaner
Det är hög tid att rensa upp och göra fint i rabatten! Detta får bli en före-bild. Det kommer tulpaner, pärlhyacinter och lite allt möjligt. Rabarberna är sena i år. Snart exploderar grönskan. Bästa månaden är här!

Grillat
Det har inte varit så varmt väder på sistone. Det var en fin helg den 17-18 april men sedan dess har det svalnat av. Det kom en rejäl regnskur som friskade upp luften igår. På kvällen grillade P en fläskytterfilé som vi åt med sötpotatis, sallad, naan-bröd. Barnen var också hemma.

Fönster
Jag var hos mina föräldrar och hjälpte dem med att tvätta fönster inne och ute. De har inte så många. Mina egna fönster är bara tvättade invändigt ännu så länge. Sparar nog uterummets fönster tills det närmar sig studentdagen.

Valborg
Den passade omärkt förbi, som den brukar. Vi brukar inte fira något speciellt. Bara vara ute och njuta av våren. Börja så smått i trädgården. Jag tog ledigt från jobbet i fredags, så min helg var extra lång. Skönt!

sondag
sondag

RSS 2.0